Program de Asigurare cu Componenta de Economisire pentru Pensie

Programul de Asigurare cu Componenta pentru Pensie de la Metropolitan Life – Capital Extra – este orientat catre economisirea pe termen lung. Daca pentru actualii pensionari se transmit in general vesti proaste, pentru viitorii pensionari se pot gasi si solutii. Iar solutia cea mai potrivita este cea care depinde de tine. In acest caz, cea a unei asigurari de viata cu capitalizare ce iti ofera posibilitatea de a planifica un viitor sigur care iti permite sa te bucuri de stilul de viata pe care il alegi. Cu acest scop a fost creata solutia descrisa mai jos de planificare pentru momentul retragerii din activitate.

Descrierea produsului

 • Obiectiv principal: suplimentarea pensiei, de aceea o mare parte a contributiilor tale sunt orientate catre economisire.
 • Acelasi contract iti ofera totodata si protectie financiara impotriva accidentelor.

Afla cum functioneaza economisirea:

 • La maturitatea contractului vei dispune de o Suma Asigurata garantata la care se adauga beneficiul investitional obtinut suplimentar.
 • Primesti un rezultat investitional garantat (denumit dobanda tehnica) ce se regaseste în Suma Asigurata de la maturitatea contractului.
 • Suplimentar, primesti un Bonus de Maturitate de 5 – 10% din Suma Asigurata daca toate primele au fost achitate la termenul indicat pe perioada contractului.
 • Din 5 in 5 ani, daca Asiguratul nu a solicitat nicio despagubire pentru beneficii de spitalizare si/sau beneficii chirurgicale, va primi un bonus de 30% din primele platite pentru acestea
 • Dublarea beneficiilor pentru spitalizare la terapie intensiva

Afla in ce consta beneficiul de protectie al politei:

 • In cazul unui Deces din accident, cei dragi, pe care i-ai indicat drept Beneficiari, vor primi din partea Metropolitan Life un sprijin financiar egal cu de trei ori Suma Asigurata stabilita in contract.
 • Pentru ca accidentele nu pot fi prevazute, insa pot avea consecinte majore asupra vietii tale, primesti de doua ori Suma Asigurata stabilita in contract in caz de Invaliditate Totala Permanenta din Accident sau un procent din Suma Asigurata pentru Invaliditate Permanenta Partiala din Accident, in functie de gravitatea acesteia.

 

Durata

 • Alegi durata contractului: pe o perioada fixa de 10 sau 20 de ani, sau pana la 65 de ani.

Optiuni

 • Ai posibilitatea de a alege Sume Asigurate Garantate semnificativ mai mari inca de la inceput, prin acceptarea majorarii primelor cu 3% in fiecare an
 • Poti majora elementul de economisire prin Clauza de Investiţie Depozit
 • Exista optiunea de a plati noi pentru tine. Daca datorita unei incapacitati de munca totale si permanente, nu mai poti plati primele de asigurare, Metropolitan Life preia plata acestora, astfel incat la sfarsitul contractului sa beneficiezi de aceeasi suma de bani.
 • La sfarsitul contractului poti alege dintre 6 modalitati de plata a Sumei Asigurate de la maturitate: toti banii odata, rata cu o valoare stabilita de tine, rata pe o perioada stabilita de tine, renta pe durata intregii vieti, renta garantata pe o perioada aleasa de tine, renta transferabila in proportie de 60% sotului supravietuitor sau sotiei supravietuitoare

Mai multa acoperire

 • Tu decizi daca vei extinde beneficiul de protectie si pentru alte evenimente: Invaliditate  Totala si Permanenta, Spitalizare si Interventii Chirurgicale din Accident sau din Accident si Imbolnavire, Asigurare extinsa pentru boli grave, Top protect. In plus, pe aceeasi polita de asigurare de viata, poti acoperi si membrii familiei.

 

Valoarea contributiilor

 • In functie de economiile si disponibilitatile tale financiare vei stabili impreuna cu consultantul Metropolitan Life un grafic personalizat de contributii (prime de asigurare). Acestea pot fi: prime egale pe toata durata contractului, prime crescatoare, varianta ce iti ofera beneficii garantate mai mari sau prima unica ce implica acceptarea unor conditii speciale.

Reducere de prima:

 • De frecventa (in functie de frecventa de plata a primelor pe care o alegi)

Flexibilitate pe parcursul contractului:

 • Poti creste Suma Asigurata pentru pentru componentele de protectie pentru a corespunde nevoilor tale.
 • Poti modifica frecventa de plata a primelor pentru a fi in avantajul tau.
 • Ai posibilitatea de a rezilia contractul, insa trebuie sa stii ca beneficiile unei asigurari de viata devin semnificative prin economisire pe termen lung, iar valoarea de rascumparare a contractului in primii 3 ani este egala cu zero.

Cum poti beneficia de serviciile Metropolitan Life

 • Oriunde ai fi, in orice regiune a tarii, poti fi sigur ca unul dintre consultantii si managerii nostri va fi aproape de tine. Fiecare dintre acesti profesionisti are pregatirea si instrumentele necesare sa te ajute sa identifici necesitatile reale pe care le ai si, pe baza acestor necesitati concrete, sa alegeti impreuna cea mai buna solutie de asigurare. E suficient doar sa ne trimiti cateva randuri (Contact) si unul din consultantii nostri te va contacta.
Asigurarea de sanatate

Iti pune la dispozitie bani pentru a beneficia de tratament superior la institutia medicala aleasa

Ai incredere ca te vom proteja

Consultanta individuala

Beneficiaza de recomandarile profesioniste oferite de consultantii nostri pentru a-ti acoperi nevoile de asigurare individuale.


Pentru a stabili o intalnire
prioritara cu un consultant, suna la 021 208 41 00, Luni – Vineri: 8:30 – 19:00 sau scrie-ne la: client@metropolitanlife.ro