Skip Navigation
20 la puterea 20

Știi pe cineva de 20 la puterea 20?

Sigur cunoști și tu pe cineva, un coleg, un prieten sau o persoană pe care o admiri. Un tânăr de 20 de ani care schimbă prezentul prin tot ce face. Spune-i să ne trimită povestea lui într-un mesaj privat pe pagina de Facebook, iar noi îl facem cunoscut.
AFLĂ MAI MULTE

Inspiră-te de la o generație la puterea 20

Descoperă mai jos 20 de povești de viață ce sunt o veritabilă sursă de inspirație, 20 de tineri reprezentativi pentru valorile care ne ghidează în fiecare zi. Prin performanța lor au arătat că autodepășirea și pasiunea fac posibilă atingerea oricărui obiectiv, oricât de ambițios ar fi. Realizările lor ne inspiră să fim mai buni în fiecare zi.

 

 

Francesca Velicu - Balerină premiată internațional

La 20 de ani, Francesca este balerină premiată internațional și lucrează la una dintre cele mai mari companii de balet din UK.

După absolvirea examenelor de la Academia de Balet, în 2016, a fost cea mai tânără Kitri  în spectacolul “Don Quijote”, iar rolul din “Le Sacre du printemps”, în 2017, i-a adus un prestigios premiu pentru excelență în dans.

Este deja ce ar fi vrut să fie când va fi mare, iar România viitorului o vede curată, civilizată și un loc în care oamenii se respectă unii pe alții.

Adrian Iliescu - Campion național la diferite categorii din Campionatul Național de Viteză în Coastă

La cei 22 de ani, Adrian are în palmares 7 astfel de titluri naționale, obținute la diferite categorii din Campionatul de Viteză în Coastă și este și cel mai tânăr câștigător al acestei competiții. Anul trecut, a avut o evoluție spectaculoasă la raliul din Cluj, unde a terminat în primii zece concurenți, depășind astfel nume răsunătoare din industria aceasta.

Își dorește să fie pilot de top și să evolueze fără limitări către adevăratul său potențial. Își dorește să rămână în țară pentru că are încredere în potențialul nostru. Tinerilor din România le dorește să creadă în pasiunile pe care le au și să lupte neîncetat pentru performanță.  

 

Ioan Slavu - Campion la robotică în mai multe competiții internaționale

Are doar 18 ani și este campion internațional la mai multe competiții de robotică. Echipa din care face parte, AutoVortex, este legendară și are în palmares competiții câștigate pe patru continente. Pasiunea lui Ioan este informatica și dorește să lucreze în inteligență artficială sau să fie antreprenor în domeniul informaticii.

Între această pasiune și liceul de informatică Tudor Vianu, unde este elev în clasa a XI-a, nu are timp de foarte multe alte activități. Puținul timp liber și-l petrece la hub-ul de robotică, ai cărui membri sunt ca o familie unde se lucrează, se râde și se consolidează o comunitate de oameni cu pasiuni și interese comune. 

 

Iulian Baba - Proiectant casă solară, câștigător la Solar Decathlon în Dubai

Iulian a câștigat locul al patrulea la Solar Decathlon în Dubai, cu casa solară pe care a proiectat-o. Are 19 ani, este în anul al II-lea la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și membru în echipa EFdeN. Acest al patrulea loc la nivel mondial este cea mai importantă performanță istorică a României. 

Își dorește să rămână în România, unde să inoveze și să ajute la evoluția socială. Crede că pentru a avea reușite în viață este crucial să nu renunți și să perseverezi constant, iar lucrul care îi place cel mai mult la țara noastră este faptul că am început să inovăm în domenii cheie.

 

 

Luca - Constantin Știrbăț - Antreprenor

Finalist la o importantă competiție în domeniu, Luca a deschis un start-up de tehnologie în liceu. Produsul său este o vestă smart pentru bicicliști, pe care a produs-o prin crowdfunding. Pe lângă compania pe care o are împreună cu un fost coleg de liceu, Luca este student și, în puținul timp liber, se ocupă de afacerea familiei.

Peste douăzeci de ani se vede muncind în România pentru a aduce și mai multă lume în țară. Este constant fascinat de ambiția românilor și de potențialul nostru și de capacitatea noastră de a face lucrurile tot mai bine. Crede că în următorii 20 de ani România va fi nevoită să investească în infrastructură pentru a face față investițiilor cu capital străin.

 

Alexandra Butmălai - Lucrează într-un startup care creează carne artificială din celule stem

Alexandra lucrează într-un start-up care creează carne artificială din celule stem, iar în liceu, Alexandra a creat, împreună cu alți 20 de tineri, propriul său business. Studentă în San Francisco, îi place să exploreze cât mai mult în fiecare zi și să evolueze cu fiecare activitate pe care o întreprinde.

Leonardo da Vinci este personalitatea ei preferată din istorie – o inspiră atât autenticitatea, cât și pasiunea și curajul pe care le-a avut în a-și expune ideile. Citind despre da Vinci, Alexandra și-a internalizat dorința de a inova și de a aduce plusvaloare în comunitatea în care trăiește.

 

Andrei Stupu - Branding Neuroscience Explorer

Andrei este Brand Manager la Școala de Valori și Training Facilitator la Khastalia, din 2018. La cei 20 de ani ai săi, este speaker și trainer pe teme precum comunicare, orientare vocațională și educație media. Este student al Facultății de Istorie din București și, detașat, cel mai mult îi place să citească. Indiferent că va lucra în televiziune, în diplomație sau în orice alt domeniu, cel mai mult prețuiește autodisciplina, care stă la baza oricărei forme de performanță.

Este exigent când vine vorba de sursele de informare și pasionat de lupta împotriva manipulării media și a fenomenului fake news. În trecut a dezvoltat, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent, programul “Do you speak hate?”, ocazie cu care a ținut în 13 licee sesiuni pe tema informării.

 

Ionuț Diaconu - Pianist, bursier în Portugalia

Ionuț are 21 de ani și este pianist. Studiază muzica de la vârsta de 4 ani, iar în 2016 a debutat ca solist cu orchestră. Își propune să evolueze progresiv și fără să se oprească, ceea ce le dorește și tinerilor din România. A fost bursier al unei importante fundații 3 ani la rând și susține recitaluri și concerte în țară și în străinătate.

Un sfat pe care l-ar oferi tinerilor din ziua de astăzi este acela de a-ți propune să te autoîmbunătățești treptat și constant, fără oprire. Spune că este o muncă dificilă, dar dacă ai voință de fier, vei reuși.

 

Oana Barbonie - Storyteller și reporter vizual

Are 23 de  ani și este storyteller și reporter vizual. Art Director la o publicație de specialitate dedicată educației preuniversitare, Oana și-ar dori ca fiecare poveste pe care o spune să stârnească o reacție în oamenii care o aud. Tinerilor le recomandă să fie persoanele de care aveau nevoie atunci când erau mai mici.

În 20 de ani se vede locuind undeva la țară, unde să facă olărit și sculptură, iar când se face mare își dorește să fie exact ce este și acum, dar cu mai mult timp de investit în mai multe proiecte personale.

 

Nicolaie Prodromou - Tânăr pictor

Nicolaie are 22 de ani și este pictor. Se bucură nespus că în societatea în care trăim avem posibilitatea de a subzista din pasiunile pe care le avem. Lucrează la un film de animație care explorează relația dintre artă și advertising, care va fi și proiectul său de licență. În 20 de ani, se vede creând următoarea distopie cinematografică din propriul său studio.

Crede că Bucureștiul de peste 20 de ani va fi poetic, un loc în care cântatul pe stradă este permis la nivel general. Materia lui preferată în liceu era matematica, pe care o privea ca pe o enclavă de rațional și structural ce îi ancora în realitate universul preponderent umanist cu care se înconjurase.

Teodora Meluță - Cea mai bună fotbalistă a anului 2018

La cei 19 ani ai săi, Teodora este cea mai bună fotbalistă a anului 2018, câștigând până în prezent de șase ori cele mai importante campionate din România. Principala activitate pe care o face sunt antrenamentele, care îi ocupă și o foarte mare parte din timp. Îi place să progreseze sustenabil și înțelege că asta necesită dedicare și efort constant.

Și-ar dori ca atunci când „crește mare” să conducă un salon de înfrumusețare sau un cabinet de recuperare medicală pentru sportivi. Nu știe ce îi rezervă viitorul și este deschisă la orice oportunități ar putea să-i apară în cale.  

 

 

Dragomir-Matei Iordache - Campion european și vicecampion mondial la tir

Campion european și vicecampion mondial la tir, Dragomir are doar 22 de ani. Este  student în anul al doilea la Facultatea de Mecanică, specializarea Mecatronică și Robotică, din Iași.

Îi place simțul umorului românesc, crede că este o formă legitimă de artă pe care am internalizat-o și nu o mai apreciem cât ar merita. Este sigur că în 20 de ani va locui în România, iar în viitor își dorește să aibă propriul business. Nu știe încă la ce domeniu se va opri, dar este dispus să încerece și să experimenteze.

 

Andra Gogan - Personalitate inclusă în Cartea recordurilor, online influencer

La vârsta de 11 ani, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung concert susținut de un copil. Astăzi, 9 ani mai târziu, este online influencer cu  peste 1.6 milioane de urmăritori pe două dintre cele mai importante rețele sociale. Deține o școală de dans, de care se ocupă împreună cu fratele ei și, atunci când timpul îi permite, participă la evenimente pentru sprijinul copiilor bolnavi.

Crede că pasiunea este motivul pentru care a reușit să aibă performanțe încă de mic copil. Din același motiv, îi este foarte greu să aleagă un singur lucru pe care și-ar dori să îl facă. Îi place să bucure oameni, să cânte, să danseze, să înregistreze și ajute comunități.

Laurențiu Olteanu și Andrei Serițan - Inventatori

La cei 20 de ani, sunt inventatorii unei mănuși și ochelari de realitate virtuală care creează o experiență senzorială complexă, cu care au participat și la una dintre cele mai prestigioase competiții în domeniu.

Laurențiu este pasionat de programare, iar cea mai mare performanță a lui este câștigarea, în 2015, a unui concurs dedicat liceenilor pasionați de informatică și Game Design. Din familie a învățat că orice problemă poate fi rezolvată prin muncă. Când se face mare, nu își dorește să fie ceva anume, ci să fie suficient de semnificativ pentru a putea schimba lumea în bine.

Andrei consideră că pe termen lung pasiunile contează mai mult decât stabilitatea financiară cu prețul de a-ți displăcea meseria. Îi place că România are comunități de oameni extraordinari dispuși să ajute și de la care ai ce învăța, iar experiența lui cu educația formală a fost o călătorie academică foarte plăcută, de care este mândru.

 

 

Octavian Graure - Sneaker artist

Octavian are 23 de ani și este sneaker artist. Remodelează pantofi sport, ceea ce i-a adus colaborări cu mai multe branduri și oportunitatea de a ține workshop-uri de sneaker art în străinătate. Îi sfătuiește pe tineri să-și urmeze pasiunea, oricât de nebunească ar putea părea din exerior. Când este indecis se sfătuiește... cu sine. A învățat că este capabil să genereze răspunsurile de care are nevoie cu o cantitate suficientă de introspecție. Când se face mare își dorește să fie o variantă a lui conștientă de mai multe lucruri decât acum, iar lucrul care îi place cel mai mult la România zilelor noastre este diversitatea.

Se informează de pe rețelele sociale și de pe site-uri de profil în legătură cu lucrurile care îl interesează, iar psihologia era materia lui preferată în liceu. Cea mai mare performanță a lui este că a lucrat împreună cu persoane celebre.

 

 

Rareș Matei Manolache - Antreprenor

Rareș are 19 ani și este student și antreprenor. Unul dintre proiectele la care lucrează, oferă soluții de problem solving pentru companii, gândite pentru a ajuta mediul corporatist să se adapteze cât mai ușor la diferențele dintre generații, iar tinerii să învețe să lucreze de fragezi în acest mediu.

Nu a plecat la studii în străinătate și peste 20 de ani se vede lucrând tot în România. Nu prea are timp liber întrucât își focusează atenția pe business, dar în timp ce muncește, ne spune că se și distrează împreună cu colegii săi. Iar când mai prinde câte o zi liberă ăi place să fotografieze oamenii și locurile din jur sau merge la înot.

 

Maria Zvinca - Digital planner, parte dintr-o echipă premiată la festivaluri internaționale de advertising

La cei 21 de ani, Maria este digital planner într-o agenție de advertising premiată la festivaluri internaționale. Cea mai recentă campanie în care a fost implicată a câștigat 10 premii la șase festivaluri internaționale. Cel mai important lucru învățat de acasă este cultura calității, care este capacitatea de a evalua raportul dintre cantitate și calitate pentru a putea înclina apoi balanța în favoarea calității măcar un pic.

Deși își dorește să călătorească cât mai mult, vrea să rămână în România în viitor. Își dorește o comunitate de oameni care au înțeles cât de importante să faci ce-ți place, în primul rând.

 

Tudor-Alexandru Panait - Ambasador Junior la Uniunea Europeană

Are 17 ani și este Ambasador Junior la Uniunea Europeană. Crede că fiecare dintree noi poate face o lume mai bună dacă investește timp și resurse personale, motiv pentru care încearcă să investească și în pasiunile sale.

A câștigat două concursuri internaționale de foto. Despre fotografie consideră că este un mijloc de comunicare în sine, un remediu pentru orice durere și un amplificator al bucuriilor. Își dorește să fie antreprenor și crede că șahul l-a învățat cum să trateze atât o victorie, cât și o înfrângere și să gândească strategic.

 

Dragoș Ser - Campion național la rugby

Este campion național la rugby și căpitanul echipei naționale de U20. Până în prezent, cele mai importante performanțe sunt cele de campion național U16, vicecampion national U18 și cel mai bun junior din România în anul 2016.

Și-ar dori ca în viitor să practicăm mai mult sport și să fim mai destinși, mai fericiți și își dorește ca în viitor să poată contribui la bunul mers al lucrurilor făcute responsabil aici, acasă. S-a născut în Costinești, pe malul Mării Negre, și iubește locurile natale și oamenii care le populează. Este mândru că este român și crede că românii sunt ospitalieri și valoroși.

 

Sebastian Dobrincu - Cofondator și CEO-ul unei companii care vinde soluții de statistică

La 20 de ani, Sebastian este co-fondator și CEO al unei companie care vinde soluții de statistică pentru doua rețele sociale importatante și pe care o conduce din New York. Sebastian nu s-a mutat în State doar din motive de afaceri, ci și pentru că studiază machine learning la una dintre cele mai prestigioase Universități.

Și-a lanasat compania în 2017 și după doar un an avea vânzări de peste un milion de dolari. Storyheap este o platformă de analytics și management pentru social media, branduri și influenceri. Se diferențiază de o agenție de media prin faptul că nu se ocupă de partea de conținut pentru clienți, ci pune la dispoziție platforma web prin care aceștia pot să își organizeze și urmărească evoluția campaniilor desfașurate.