Skip Navigation

Asigurări de viață

Protecția ta și a familiei tale

Asigură-te că te poți bucura și mai mult de momentele frumoase petrecute alături de cei dragi și fii în control atunci când construiți împreună planurile de viitor dorite.

Protejează-ți viitorul financiar

Pregătește-te pentru viitorul dorit cu un plan de investiție personalizat, adaptat nevoilor tale. Pas cu pas, vom fi aproape de tine în a stabili cum ar arăta viitorul tău financiar, ce sumă de bani poți acumula și cum se actualizează planul tău.

Protejează-ți copilul
Protejează-ți copilul

Privește lumea prin ochii copilului tău și bucură-te de fiecare pas pe care îl face pentru a o descoperi. Cu planurile de protecție dedicate, poți fi liniștit că cel mic va primi cel mai bun ajutor, oricând va fi nevoie.

Protecție în caz de afecțiuni grave
Protecție în caz de afecțiuni grave

Știm cât este de greu să te gândești la probleme de sănătate grave, dar ai nevoie să fii pregătit oricând și să contezi pe ajutor imediat în cazul unor momente dificile.

Beneficii pentru angajatii tai
Beneficii pentru angajații tăi

Asigurările de viață de grup și suplimentarea pentru pensie sunt componente de bază în cadrul programelor de beneficii pe care le-am conceput special pentru angajații tăi.

Cum te ajută o asigurare de viață

Chiar dacă nu poți controla neprevăzutul, cu o asigurare de viață ai un partener care să te ajute să faci față oricărei situații neplăcute ce ar putea apărea în viața ta și a celor dragi.

Nevoile pe care le ai sunt în continuă schimbare și, odată cu acestea, apar noi provocări cărora trebuie să le faci față. 

Rolul unei asigurări de viață este să îți ofere ție și celor dragi protecție în situațiile neprevăzute. De aceea, aceasta este utilă pentru ca tu și cei apropiați să beneficiați, la nevoie, de protecție financiară.

Problemele de sănătate, un accident de mașină, sau o concediere se numără printre evenimentele care te pot destabiliza din punct de vedere financiar. O asigurare de viață te ajută să depășești mai ușor astfel de momente și îți oferă o plasă de siguranță.

Tipuri de asigurări de viață în funcție de nevoi

Protecția pe care asigurarea de viață ți-o oferă constă în acordarea de despăgubiri care să acopere total sau parțial cheltuielile apărute în diverse situații neprevăzute, precum decesul, spitalizarea sau îmbolnăvirea.

Asigurările de viață sunt produse complexe, iar principalul aspect de care trebuie să ții cont când alegi un astfel de produs este reprezentat de propriul tău stil de viață și propriile tale nevoi de protecție.

Așa cum vrei tu – o asigurare modulară

Asigurarea de viață „Așa cum vrei tu” se pliază pe orice stil de viață, deoarece:

 • este modulară - ai posibilitatea de a-ți configura asigurarea alegând beneficiile care se potrivesc nevoilor tale;
 • este transparentă – ai toate costurile la vedere;
 • este flexibilă – în funcție de schimbările care apar în viața ta, poți adăuga beneficii suplimentare.

Componenta de bază obligatorie a acestei asigurări este protecția în cazul unui deces, indiferent de circumstanțele în care s-a produs acesta. Totodată, ai la dispoziție și componente pe care le poți adăuga dacă simți nevoia unei protecții suplimentare pentru tine și familia ta:

Componenta opțională de protecție acoperă unele dintre cele mai întâlnite riscuri la care ne expunem de-a lungul vieții, de la fracturi suferite în urma unui accident până la o serie de afecțiuni grave.

De asemenea, asigurarea „Așa cum vrei tu” oferă și opțiunea Top Protect, care acoperă, la nevoie, un tratament specializat în străinătate, cu sume despăgubite de până la 1 milion de euro/an sau 2 milioane de euro pe viață.

Protecția venitului viitor – o metodă de economisire cu investiție

Componenta de protecție a venitului viitor, prin Invest Plus și Invest Extra, îți susține obiectivele financiare personale, oferindu-ți, în plus, bonusuri și beneficii neimpozabile. Alegând componenta opțională de investiție ești răsplătit pentru loialitate la fiecare 10, 15 și 20 de ani de la încheierea asigurării.

Asigurarea pentru copii

Protecția financiară pentru copii în cazul unui eveniment neplanificat este o preocupare firească a oricărui părinte. De aceea, părinții pot opta pentru o asigurare pentru copii, care le oferă acestora sprijin financiar în cazul decesului unuia dintre ei, dar și:

 • protecție financiară în caz de fracturi și arsuri;
 • protecție financiară în caz de invaliditate din accident;
 • asistență de urgență pentru copii;
 • beneficii de spitalizare și intervenții chirurgicale din accident/ din accident și boală;
 • protecție financiară în cazul diagnosticării cu boli grave;
 • susținere financiară pentru acces la o a doua opinie medicală.

În timpul vacanței de vară (16 iunie - 15 septembrie), anumite beneficii - cele pentru invaliditate permanentă parțială/totală din accident și cele pentru fracturi și arsuri din accident – se dublează.

Asigurări pentru boli grave

Smart Protect și Ultramed îți oferă ajutorul economic de care ai nevoie în situația neprevăzută a depistării unei boli grave.

Smart Protect

Prin asigurarea de viață Smart Protect ai parte de un sprijin financiar în situații medicale neprevăzute și ai acoperire în cazul următoarelor afecțiuni:

 • cancer - respectiv orice tip de tumoare malignă, incluzând leucemia, sarcomul și limfomul (cu excepția limfomului cutanat);
 • îngustarea sau blocarea unora sau mai multor artere coronare;
 • deficiențe ale valvei care impun intervenție chirurgicală;
 • afecțiuni neurologice care necesită intervenții chirurgicale la nivelul creierului sau al oricărei structuri intracraniene;
 • afecțiuni care necesită transplant de organe sau de măduvă osoasă.

Totodată, prin asigurarea Smart Protect, ai acces la clauza Top Protect, prin care beneficiezi de tratament de specialitate, la clinici internaționale, plata integrală a cheltuielilor de transport și cazare pentru Asigurat și cineva drag, precum și a doua opinie medicală din partea unor medici specialiști pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului – acoperire de până la 1 milion de euro anual sau 2 milioane de euro pe toată durata asigurării;

Ultramed

Asigurarea Ultramed oferă protecție financiară printr-o sumă asigurată de până la 800.000 de lei pentru cele mai frecvente 32 de afecțiuni grave, în cazul în care una dintre ele apare. Printre acestea se numără:

 • cancer;
 • infarct miocardic acut;
 • accident cerebral vascular;
 • scleroză multiplă;
 • boală în stadiu terminal;
 • encefalită;
 • boala Parkinson.

Asigurarea pentru accidente Protector

Asigurarea Protector este cea care vă oferă ție și familiei tale sprijin în cazul în care ești implicat într-un accident, indiferent de tipul său – auto sau casnic. Ai parte de un gard diferit de protecțioe în funcție de pachetul pe care îl alegi:

 • Pachetul Basic - oferă celor dragi ajutor financiar în cazul decesului ca urmare a unui accident, dar și în cazul invalidității permanente ca urmare a unui accident;
 • Pachetul Activ - acoperă, în plus față de cel Basic, riscul spitalizării în caz de accident și intervențiile chirurgicale în caz de accident;
 • Pachetul Complet - riscurile suplimentare acoperite de acest tip de asigurare față de pachetul Activ sunt îmbolnăvirea în caz de accident și intervențiile chirurgicale ca urmare a îmbolnăvirii.

Asigurare de sănătate - Extramed

Asigurarea de viață Extramed se poate încheia sub forma unuia dintre cele trei pachete - Silver, Gold sau Platinum - și te ajută, la nevoie, cu:

 • indemnizație de spitalizare ca urmare a unor vătămări corporale sau a unei îmbolnăviri;
 • indemnizație chirurgicală ca urmare a unor vătămări corporale sau a unei îmbolnăviri;
 • beneficii extra-spitalicești: transportul cu ambulanța, vizita medicală la domiciliu, diagnosticare și monitorizare ca urmare a unor vătămări corporale sau a unei îmbolnăviri;
 • serviciul Telediagnostic și a doua opinie medicală.

Diferențele dintre cele trei tipuri de pachete constau în suma asigurată și în valoarea despăgubirilor primite.

Asigurarea de viață cu investiție

Wise Simplu

Asigurarea Wise Simplu îți oferă consultanță personalizată pentru stabilirea unui plan de investitie adaptat nevoilor tale, dar și acoperirea riscului de deces din orice cauză. Ai opțiunea de a investi în 5 programe dedicate, diferite ca strategie în funcție de obiectivele tale. În plus, acest tip de asigurare îți oferă și diverse bonusuri:

 • pentru evenimentele fericite - precum căsătoria sau nașterea unui copil;
 • pentru zero despăgubiri - poate fi oferit la maturitatea poliței sau la sfârșitul celui de al 15-lea an de contract;
 • de loialitate - se acordă la împlinirea a 10, 15 și 20 de ani de contract, dacă durata poliței permite acest lucru.

Poți suplimenta acoperirea asigurării Wise Simplu prin adăugarea extra-protecției pentru diverse situații neprevăzute, precum spitalizarea din accident sau îmbolnăvire. De asemenea, se poate opta și pentru adăugarea unei componente extra de investiții, denumită top-up (Invest Extra), care te ajută să crești valoarea contului prin plăți unice suplimentare.

Wise Rapid

Asigurarea Wise Rapid te ajută să construiești un plan de investiții cu primă unică pentru evenimentele importante. Acest tip de asigurare acoperă, de asemenea, riscul decesului din orice cauză, îți oferă bonus de loialitate în cazul în care contractul rămâne în vigoare 5 ani și este alocat automat în componenta suplimentară de investiții Invest Extra. 

Ce acoperă o asigurare de viață

O asigurare de viață oferă sprijin financiar - ție sau membrilor familiei tale - în unele dintre situațiile neprevăzute prin care poți trece. Printre acestea se numără:

 • decesul – caz în care familia sau beneficiarul ales are parte de un sprijin financiar;
 • fracturile și arsurile ca urmare a unui accident;
 • invaliditatea parțială sau permanentă apărută ca urmare a unui accident;
 • spitalizarea ca urmare a unui accident sau a unui accident și a unei îmbolnăviri;
 • intervențiile chirurgicale ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri;
 • afecțiunile grave de sănătate.

Astfel, în funcție de tipul de asigurare de viață pe care ți-l alegi și de situația în care te afli dintre cele menționate, vei primi o anumită sumă de bani. În momentul încheierii asigurării, îți este adusă la cunoștință suma specifică pe care o vei primi în funcție de riscurile pe care vrei să le acoperi.

În același timp, după cum ai văzut, asigurarea de viață cu investiție te poate ajuta să economisești pe termen lung, dar și să generezi sume suplimentare.

Cum se încheie o asigurare de viață, ce părți implică și cât costă

Dacă te gândești să închei o asigurare de viață, este nevoie să te întâlnești cu un consultant financiar (sau agent) dintr-o companie de asigurări, care să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai și care să îți recomande tipul de asigurare potrivit pentru tine. Agenții de asigurări sunt acreditați de ISF (Institutul de Studii Financiare), au cunoștințe financiare aprofundate și te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Încheierea asigurării de viață se realizează în baza unui contract, care poartă numele de poliță de asigurare. Aceasta se încheie între tine - asiguratul - și compania de asigurări - asiguratorul - în favoarea unui beneficiar - reprezentat de tine însuți sau de o terță persoană, pe care o alegi tu.

Costul unei asigurări de viață diferă în funcție de tipul ei și de riscurile pe care vrei să le acoperi. Costul reprezintă, de fapt, prima de asigurare pe care o vei plăti periodic - lunar, trimestrial, semestrial sau anual – pentru a avea parte de un sprijin financiar în situațiile prevăzute în contractul încheiat.

Ce greșeli să eviți când închei o asigurare de viață

Încheierea unei asigurări de viață este o decizie importantă, mai ales pentru că beneficiile acesteia sunt dedicate și membrilor familiei tale, nu doar ție.

Nu te informezi pe deplin

Este important să fii foarte bine informat înainte de a încheia o asigurare de viață. Cere informații de la unul sau mai mulți agenți de asigurări, solicită recomandări de la rude sau prieteni care au deja astfel de polițe și asigură-te că citești cu atenție termenii și condițiile din contract înainte de a-l semna.

Nu discuți suficient cu agentul

Misiunea agentului de asigurări este să te informeze, nu doar să îți vândă o poliță. De aceea, atunci când ai o întâlnire cu un agent de la care îți dorești să cumperi o asigurare de viață, este important să fii deschis la o conversație sinceră despre bani și despre obiectivele tale financiare. Pune întrebări oricând ai o nelămurire sau nu înțelegi un anumit termen. La finalul discuției, trebuie să înțelegi exact care sunt costurile, beneficiile și excluderile.

Alegi o asigurare care nu se potrivește nevoilor tale

Este esențial să fii deschis cu agentul de asigurări cu care discuți, să îl informezi cu privire la istoricul tău medical și la starea de sănătate actuală și să ții cont de recomandările acestuia, pentru a putea alege asigurarea potrivită pentru tine. În caz contrar, este posibil să închei o asigurare care să nu te poată ajuta în cazurile în care vei avea nevoie. În plus, este important ca valoarea primei de asigurare pe care o vei plăti periodic să nu reprezinte pentru tine și familia ta un efort financiar mare.

După ce ai încheiat o asigurare de viață, este recomandat să o actualizezi în funcție de schimbările din viața ta, cum ar fi nașterea unui copil sau modificarea veniturilor și să nu întârzii cu plata primei de asigurare, pentru a putea beneficia de acoperirile de care ai nevoie.

O asigurare de viață te ajută să te bucuri mai mult de timpul petrecut zilnic alături de cei dragi și te susține să construiești, pas cu pas, un viitor sigur pentru tine și pentru aceștia. Stabilește nevoile pe care vrei să le acopere asigurarea ta de viață, informează-te și alege-o pe cea care este cea mai potrivită pentru tine.

Top articole pe blogul Metropolitan Life

Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Una dintre provocările alegerii unei asigurări de viață este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le avem acum, dar și în viitor. Este dificil să prevezi ce se va întâmpla peste cinci ani, însă asigurarea potrivită îți oferă încrederea că alegerea făcută astăzi te va proteja chiar și peste zece ani.
Concediul de crestere a copilului 2023 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Sunt mai multe aspecte care contribuie la crearea unui mediu sigur pentru tine și familia ta, iar starea voastră de sănătate este unul dintre ele. Pentru a te ști protejat în diverse situații ce îți pot impacta starea de sănătate, un abonament medical și o asigurare îți pot fi foarte utile.
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Sănătatea este unul dintre pilonii principali pe care se bazează bunăstarea și fericirea noastră. Dacă începe să fie pus în pericol, automat și celelalte domenii ale vieții sunt afectate, în special cel al carierei și finanțelor.
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
„Nu știu când au zburat toți anii aceștia” ne-ar spune sigur bunicii sau chiar părinții. Timpul se scurge repede, iar trecerea de la salariu la pensie cu siguranță pentru nimeni nu este o etapă chiar ușoară. Cu toate acestea, putem să ne pregătim pentru ea.