Skip Navigation

Sustenabilitate

De la protecția, sprijinul și consolidarea comunităților, sustenabilitatea este unul dintre pilonii noștri strategici.

Consultați Raportul nostru de sustenabilitate 2022, recent lansat, pentru a afla cum ne implicăm să contruim un viitor mai încrezător.

Prioritățile noastre de sustenabilitate

Cum definim sustenabilitatea la Metropolitan Life?

Sustenabilitatea înseamnă să avem acțiuni aliniate cu misiunea noastră - Mereu alături de tine pentru a construi un viitor mai încrezător — pe termen lung. Ne adaptăm pentru a răspunde nevoilor unei lumi constant în schimbare și ne consolidăm angajamentul de a aborda provocări critice, precum schimbările climatice, inechitatea de gen și rasială și comunitățile dezavantajate.

Metropolitan Life promovează un viitor mai sigur în comunitățile din întreaga lume. Sustenabilitatea înseamnă gestionarea responsabilă a resurselor și protecția mediului din care facem parte.

Pentru Metropolitan Life este prioritar să aducă un impact pozitiv asupra societății, îmbunătățind în același timp sustenabilitatea companiei pe termen lung, monitorizarea și gestionarea problemelor ESG.

Eforturile MetLife la nivel gloval se concentrează pe prioritizarea a 5 dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite, având în vedere relevanța lor pentru companie. 

Prioritati_sustenabilitate

Pe măsură ce societatea se confruntă cu preocupări financiare complexe, sociale și comunitare, oferim soluții care răspund nevoilor diverse și mereu în schimbare ale fiecăruia dintre noi.

Din ce în ce mai mult, sustenabilitatea se află în centrul acestor nevoi. Pentru a fi alături de clienți, sprijinindu-i să-și îndeplinească obiectivele, Metropolitan Life inovează și integrează factorii de mediu, sociali și de guvernanță (ESG) în produsele și serviciile noastre. ESG poate include: accesul facil la servicii pentru populația defavorizată, creșterea bunăstării clienților și familiilor lor, protejarea mediului, asigurarea de servicii fiabile.

Metropolitan Life își păstrează angajamentul a sprijini clienții care vor să se bucure de un viitor mai încrezător și prin ariile de investiții ale companiei.

Metropolitan Life se angajează să investească responsabil. Acest lucru ne permite să investim în moduri care să susțină o profitabilitate durabilă pe termen lung, contribuind, de asemenea, la beneficii sociale și de mediu.” Steven Goulart, EVP și Chief Investment Officer, MetLife, Inc. și Președinte, MetLife Investment Management

Modul în care gestionăm activitatea și impactul în comunitatea din care facem parte este esențial pentru îndeplinirea scopului nostru.

La Metropolitan Life gestionăm riscul, astfel încât clienții și comunitățile să își poată atinge obiectivele și potențialul, privind cu încredere în viitor. Metropolitan Life are un cadru de gestionare a riscurilor cuprinzător și bine stabilit, care evoluează constant și este conceput pentru a aborda riscurile financiare și nefinanciare semnificative.

Sprijinul comunităților în care ne desfășurăm activitatea, ajută la crearea unor legături puternice între companie, angajați și comunități. Metropolitan Life, alături de Fundația MetLife, au un impact pozitiv asupra comunităților prin investiții pentru sănătate și bunăstare financiară, diversitate, echitate și incluziune (DEI), educație, dezvoltarea comunității, ajutor în caz de dezastre și cultură. Astfel de investiții îi ajută pe oameni să gestioneze bugetele, să se recupereze în urma pierderilor neașteptate, să creeze economii și stabilitate pe termen scurt și să planifice viitorul.

Fundația MetLife colaborează cu organizații nonprofit și întreprinderi sociale pentru a reduce decalajul de capital și bunăstare, pentru a dezvolta sănătatea financiară și incluziunea și pentru a sprijini oamenii de afaceri cu întreprinderi mici. Aceste domenii de interes sunt aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu prioritățile de afaceri și cu Angajamentele DEI pentru 2030.

La MetLife, angajamentul față de mediu și de comunitatea în care ne desfășurăm activitatea reflectă scopul nostru ca și companie.

Angajamentul Metropolitan Life față de gestionarea mediului rămâne o piatră de temelie a istoriei noastre de peste 154 de ani. Abordarea noastră include o agendă cuprinzătoare de mediu, sănătate și siguranță care ia în considerare necesitatea de a utiliza resursele naturale în mod durabil și de a fi o forță pentru bine în lume.

Plantarea unei Păduri de două hectare, alături de asociația Pădurea Copiilor

Această inițiativă, desfășurată la finalul anului 2020, a inclus plantarea unui copac pentru fiecare poliță individuală de asigurare de viață încheiată de Metropolitan Life în anul 2020. Arborii au fost plantați în comunele Gârbovi și Colelia din județul Ialomița. Prin acest proiect, am sprijinit bunăstarea individuală și familială, în completarea protecției financiare oferite de produsele de asigurare de viață. Puteți afla mai multe despre acest proiect accesând https://padureacopiilor.ro/padurea-metropolitan-life-o-forma-de-asigurare-pentru-un-viitor-sustenabil/

Plantare Giurgiu, 2022

Obiectivul acestui proiect a fost plantarea manuală a 5.000 de puieți și plantarea mecanizată a altor 45.000 de puieți, însumând un număr de 50.000 de puieți plantați pe o suprafață de 5 hectare în pădurea Cama, din municipiul Giurgiu.

Totodată, inițiativa de plantare la Giurgiu a fost dublată de implicarea participanților Metropolitan Life SAFPAP. Astfel, plantarea celor 50.000 de arbori se va face în numele primilor 50.000 de participanți care au solicitat transmiterea informării anuale prin e-mail și care, astfel, au renunțat la versiunea printată a documentului pe tot parcursul anului precedent.

O societate mai verde este o societate mai sănătoasă.

Litter Picking, 2021

Echipa Metropolitan Life a fost alături de Asociația Let’s do It România și Asociația MiMultVerde la acțiuni de igienizare în 3 județe, iar împreună am adunat aproape jumătate de tonă de gunoi.

Aproximativ 475 de kilograme de deșeuri au fost adunate de pe malurile Prutului din Iași și din preajma lacului Cătușa, județul Galați. La Iași, în data de 15 octombrie 2021, au fost colectați 27 de saci de deșeuri (24 cu PET/plastic și 3 cu alte tipuri de deșeuri), iar la Galați, în data de 27 octombrie 2021, au fost colectați 40 saci cu deșeuri, dintre care 21 saci - aproximativ 85 kg - cu plastic.

Hai alături de noi la următoarea acțiune!

Platforma „În Aer Liber”

Totul începe cu primul pas

Prima acțiune de amploare În Aer Liber s-a desfășurat cu un număr impresionant de persoane dornice să petreacă timpul liber pe biciclete.

Cu ocazia turului ghidat, a fost testat drumul pentru biciclete special amenajat de către Primăria Sectorului 6 la baza digului de pe Lacul Morii. De-a lungul traseului, au fost făcute trei opriri tematice: promovarea zonelor naturale ca spații alternative de agrement pentru locuitorii Bucureștiului, exemple și soluții de conviețuire între oameni și natură și valorificarea durabilă a zonei extinse a Lacului Morii.

sustenabilitate_metlife

Alături de Asociația MaiMultVerde am demarat proiectul În Aer Liber, care urmărește constituirea și dezvoltarea de comunități urbane pasionate de activități în aer liber și preocupate, în același timp, de protecția mediului. Vrei sa afli mai multe? Te invităm să urmărești proiectele noastre și te așteptăm alături de noi, într-o comunitate cu oameni prietenoși, implicați, pasionați și cu dorință de acțiune pentru protecția mediului.