Skip Navigation

Echipa noastră

Cultura Metropolitan Life se bazează pe încredere, integritate, performanță și dezvoltare continuă.

Lucrul în Metropolitan Life înseamnă să faci parte dintr-o echipă multiculturală de peste 45.000 de oameni din întreaga lume și să contribui la succesul uneia dintre cele mai mari companii multinaționale din sectorul Asigurărilor și Pensiilor Private.

În echipa noastră vei lucra într-un context dinamic, unde vei putea vedea valoarea și unde îți vei dezvolta abilitățile cu ajutorul schimbului de experiență cu colegii.

Oamenii sunt resursa noastră cea mai importantă, iar tinerii, în special, sunt una dintre cheile succesului nostru. Din acest motiv, investim foarte mult în formarea care îi însoțește pe angajați pe calea creșterii profesionale.

Carmina Dragomir are o experiență de peste 2 decenii în industria serviciilor financiare. De-a lungul timpului, a ocupat mai multe funcții de management în Operațiuni, Finanțe, Produse, IT, Project Management și Risk Management. În urma succesului înregistrat, în ianuarie 2014, Carmina Dragomir a fost numită Head of Operations și Deputy General Manager al MetLife Italia, fiind în continuare membru al Consiliului de Administrație Metropolitan Life.

Din octombrie 2017, Carmina Dragomir conduce, în calitate de CEO, Metropolitan Life România. Începând cu 1 Iulie 2021, Carmina Dragomir a preluat coordonarea Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Bulgariei și Ucrainei, fiind astfel parte din echipa de Leadership a regiunii EMEA.

Carmina Dragomir este absolventă a Facultății de Informatică a Academiei de Științe Economice București și deține un certificat Fellow Life Management LOMA Institute și un certificat Harvard în Leadership.

Oana Velicu lucrează de peste 20 ani în industria Asigurărilor de viață și pensiilor administrate privat și are o îndelungată experiență în aria operațională a companiei Metropolitan Life România. De-a lungul anilor, a ocupat funcții de coordonare în echipele AIG Life România, Alico România și Metropolitan Life Asigurări România. În cadrul Metropolitan Life România, a fost implicată și a condus proiecte majore de strategie ale companiei, iar din 2017, conduce, în calitate de CEO, Metropolitan Life SAFPAP și este Presedinte al Consiliului de Administratie al Metropolitan Life SAFPAP din 2019. Anterior poziției de CEO Metropolitan Life Pensii, Oana Velicu a fost Directorul de Operațiuni al companiei de Asigurări de viață, funcție din care a coordonat activitatea departamentelor ce alcătuiesc divizia Operațiuni (New Business, Underwriting, Servicii pentru clienți, Despăgubiri și Call Center).

Oana Velicu a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice București, Facultatea de Comerț și studii post-univerșitare - specializarea Sisteme de Marketing. Deține diplomă LOMA cu specializări în principiile Asigurărilor și operațiuni în companii de Asigurări.

Cu o experiență de 15 ani în domeniul asigurărilor de viață și pensiilor private, Cosmin Vlad s-a alăturat echipei Metropolitan Life în 2015. După coordonarea eficientă și cu succes a echipei de Value Proposition and Product din cadrul Metropolitan Life România în perioada 2015-2021, și din 2019 până în 2021 Value Proposition and Product Metropolitan Life România și MetLife Ucraina, repoziționând suita de produse, în linie cu nevoile curente ale clienților, Cosmin a preluat rolul de Interim Head of Risk în perioada Aprilie-Iulie 2019, iar din Iunie 2021 este Director de Operațiuni al Metropolitan Life.

Cosmin Vlad este membru în echipa de Diversitate și Incluziune din cadrul Metropolitan Life și cu un rol important în dezvoltarea echipelor din cadrul companiei, în calitate de mentor în programul de mentoring al Metropolitan Life România. Acesta este Fellow al Institute and Faculty of Actuaries UK și a absolvit programul Young Leaders al institutului Aspen.

Cătălina Mușat este Director HR al Metropolitan Life România, Ungaria și Bulgaria. Are peste 19 ani de experiență în domeniul resurselor umane și s-a alăturat filialei românești a AIG Life în iulie 2003. Cătălina are o adevarată pasiune pentru zona de dezvoltare a oamenilor, fiind implicată activ în planificare și strategie, design organizational, dezvoltarea talentelor, design cultural, programe de implicare și experiență a angajaților.

De asemenea, Cătălina coordonează dezvoltarea programelor de coaching și mentorat, atât ca organizator, cât și ca mentor. Cătălina deține o licență în psihologie și pedagogie la Universitatea din București, un certificat de Resurse Umane CIPD, ITOL Training Diploma, un certificat de Coaching cu Alain Cardon, diploma de HR Leadership Universitatea Cornell. Recent, a început să ia parte la programe și cursuri de mindfulness și tehnici de relaxare.

Kaan Sipahi are o experiență de peste 29 de ani în coordonarea vânzărilor directe și deține o largă expertiză de management în industria Asigurărilor de viață. În ultimii 10 ani a ocupat funcții executive în echipe internaționale. În prezent, coordonează peste 500 de consultanți ai companiei Metropolitan Life România, fiind de asemenea responsabil de activitatea Agențiilor și canalelor de distribuție Broker. Kaan Sipahi dezvoltă și consolidează strategiile de vânzări directe pentru a crește nivelul de protecție financiară prin asigurările de viață din portofoliul de produse ale companiei, la nivel național.

Înainte de a prelua funcția de Head of Face to Face Distribution Channel Metropolitan Life România, Kaan Sipahi a fost manager de vânzări în cadrul MetLife Turcia, unde a avut rolul de a maximiza și eficientiza performanțele pe toate canalele de distribuție ale produselor companiei. Kaan Sipahi deține un certificat LOMA cu specializare în business administration, managementul Asigurărilor și reAsigurărilor și Customer Service.

Claudiu Tuhuț este Head of B2B Development al companiei Metropolitan Life, funcție pe care o ocupă de șase ani pentru dezvoltarea sustenabilă a segmentului de bancassurance, punând accent pe digitalizarea end-to-end a proceselor companiei.

Cu o experienţă de opt ani în industria telecom, 10 ani în domeniul financiar-bancar și 12 ani în domeniul asigurărilor de viață, Claudiu a lucrat anterior în companii precum Vodafone sau Alpha Bank. Timp de 6 ani (2009-2014) a predat, în calitate de lector, la City University of Seattle, universitate non-profit acreditată pentru studii doctorale. Claudiu a absolvit Facultatea de drept, din cadrul Universității București și deține un MBA în Management Financiar, obținut la City University of Seattle.

De asemenea, deține și o certificare în Critical Thinking – Reason and Fair Play in Communication, emisă de Maastricht School of Management Romania.

Cristina Albu este Head of Direct to Consumer Metropolitan Life, rol pe care îl ocupă din 2015. Are peste 20 de  ani de experiență în industria de asigurări de viață și în domeniul financiar-bancar.

Cristina a absolvit Academia de Studii Economice din București și deține un certificat Fellow Life Management LOMA Institute, precum si o Certificare SAFe® 5 Product Owner/Product Manager.

Cristina investește continuu în dezvoltarea sa profesională, atât în domeniul său de specialitate, cât și în aria de Leadership, deținând totodată o certificare de Inclusive Leadership LOMA’s Professional pentru specializarea de Customer Service (PCS).

 

Alexandra Sava s-a alăturat Metropolitan Life în 2016 ca Senior PR & Communication, având o experiență de peste 12 ani în Integrated & Digital Marketing, Brand & Advertising și Public Relations, în industrii precum Finanțe, IT și HoReCa. În 2017, Alexandra a fost numită Integrated Marketing Manager cu rolul de a dezvolta  strategiile de marketing integrat.

Din martie 2020, Alexandra este Head of Marketing & Communication Metropolitan Life, coordonând strategia de poziționare, comunicare,  diferențiere a companiei, în linie cu nevoile în schimbare ale clienților, pentru a asigura o experiență relevantă și optimizată cu brand-ul. Din Septembrie 2022, Alexandra a preluat rolul de Marketing & Communication Cluster Lead Metropolitan Life Romania și MetLife Ungaria, Ucraina și Bulgaria. Alexandra Sava deține o diplomă de Master în Afaceri Internaționale la Academia de Studii Economice din București și în Managementul Serviciilor de Ospitalitate la Universitatea din București.

Ștefan este Head of Technology Metropolitan Life, din iunie 2017, fiind responsabil pentru dezvoltarea strategiei digitale a companiei și integrarea tuturor proceselor și aplicațiilor IT, astfel încât să oferim, în siguranță, o experiență end-to-end excepțională clienților noștri.

Ștefan lucrează de aproape o decadă în industria asigurărilor de viață și deține o diplomă de Master în Aplicații Informatice (MCA) și Informatică Economică, la Academia de Studii Economice din București, dar și o diplomă de licență în Informatică Economica, Statistică si Cibernetică. Ștefan investește continuu în dezvoltarea sa profesională și deține certificări SAFe® 5 Lean Portfolio Manager, SAFe® 5 Agilist, SQL - Database Design and Programming with SQL, PL/SQL - Database Programming with PL/SQL.

 

Cu o experiență de peste 8 ani în domeniul asigurărilor de viață, Actuarial Science și dezvoltarea de produse, Roxana s-a alăturat echipei Metropolitan Life în 2014. Din iulie 2021, Roxana este Head of Product Development și coordonează echipa de Value Proposition and Product, din cadrul Metropolitan Life România, asigurându-se că produsele de protecție financiare se aliniează nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. 

Roxana Partas deține o diplomă de Master în Econometrie și Cercetare Operațională, cu specializare în Studii Actuariale, la Universitatea din Maastricht și o diplomă de licență în Economie, cu specializare în Economie Cibernetică, la Academia de Studii Economice din București. În perioada august 2014 – septembrie 2021, Roxana a obținut certificări pentru Business Economics, Modelare, Probabilitate și Statistică Matematică, Matematică Financiară, și nu în ultimul rând, Finanțe și Raportare Financiară, în cadrul Institute and Faculty of Actuaries, din Marea Britanie.

Andreea Licu are o experiență de peste 13 ani în domeniul de risc și conformitate și s-a alăturat echipei Metropolitan Life în mai 2020 în rolul de Head of Risk & Compliance.

Andreea lucrează de peste 16 ani în industria asigurărilor de viață și coordonează toate strategiile și acțiunile de siguranță și protecţia datelor personale, risk management şi compliance din cadrul companiei. Andreea Licu a urmat specializarea de Banking & Insurance din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

 

Arinca este Head of Legal Metropolitan Life din februarie 2011 și coordonează operațiunile juridice cheie ale companiei de peste 11 ani.

În anul 2005 a absolvit facultatea de Drept, în cadrul Universității București și are peste 18 ani experiență în domeniul juridic al serviciilor financiare.