Skip Navigation

Asigurarea pentru copii

Lumea se vede altfel prin ochii copiilor.

Sunt curioși și inventivi, cu alte cuvinte, combinația clasică de imprevizibilitate care îngrijorează orice părinte. Pentru a crește, ei explorează lumea, caută mereu răspunsuri și învață adeseori prin metoda încercării și a greșelii. Și e firesc să fie așa. Protejează-i pe cei dragi printr-o asigurare dedicată lor.

Cinci minute de informare sau “cum să te pregătești pentru neprevăzut”?

 • poți alege un plan de protecție personalizat, atât pentru copil, cât și pentru tine, ca părinte, iar în perioada vacanței de vară, unele beneficii se dublează ca valoare;
 • ai beneficii unice, adăugate unei asigurări de viață: servicii de asistență (ex: vizita unui pediatru acasă, transport medical de urgență, servicii de îngrijrea copilului, livrarea medicamentelor, Call Center dedicat unde poți solicita informații despre evenimente pentru copii, Grădinițe, Școli, etc) și teste practice psihologice (ex. de îndrumare în carieră, de comportament, stil de învățare, etc.);
 • alege, pe lângă componenta de protecție și un plan de investiție personalizat, care să se adapteze constant nevoilor tale;
 • dar de bonus pentru 0 despăgubiri ce spui? Sau de scutire de la plata primelor pentru o perioadă de 6 luni?
 • protecția prin asigurare este valabilă 24 de h din 24, oriunde în lume.

Noi putem să îți prezentăm și mai multe informații generale, însă credem că e mai bine să afli doar ceea ce te interesează. Pentru că fiecare este unic, nu?

Află dacă Asigurarea pentru copii ți se potrivește printr-o discuție cu unul din colegii noștri. E gratuit să te informezi despre viitorul tău și al celor dragi!

Cum alegi o asigurare pentru copilul tău

Chiar dacă viitorul este plin de neprevăzut, ai posibilitatea de a proteja din punct de vedere financiar viitorul copilului tău prin intermediul unei polițe de asigurare gândită special pentru părinți și copii. 

Aleasă înțelept, asigurarea pentru copil este un instrument de protectie financiară în cazul unui accident sau al unei îmbolnăviri, situații în care se pot impune intervențiile chirurgicale sau spitalizarea. În același timp, o asigurare la care adaugi componenta de investiție garantează un sprijin financiar necesar unui început în viață. Astfel, când alegi asigurarea pentru tine și copilul tău, este recomandat să iei în considerare:

 • Adăugarea unei componente de investiție – care poate fi baza pentru un start mai ușor în viața de adult. Dacă adaugi asigurării o componentă de investiție, sumele economisite și generate prin acest instrument pot fi folosite așa cum îți dorești, de exemplu pentru plata taxelor de studii, pentru achiziția unei locuințe sau orice alt plan ai pentru viitorul copilului.
 • Servicii adiacente oferite de poliță – care în anumite momente sunt un real sprijin pe care te poți baza. Poți beneficia de servicii de asistență, cum ar fi vizita unui pediatru acasă, transport medical de urgență, servicii de îngrijre a copilului în cazul îmbolnăvirii și spitalizării unuia dintre părinți, livrarea medicamentelor acasă sau chiar servicii de curățenie.
 • Ce situații sunt acoperite de asigurarea - este, poate, cel mai important criteriu după care ar trebui să alegi asigurarea pentru copilul tău. Cu cât polița acoperă mai multe evenimente neprevăzute – accident, îmbolnăvire, intervenții chirugicale – cu atât sunteți mai protejați în fața situațiilor care pot dezechilibra situația financiară a familiei.

Care sunt beneficiile garantate de poliță (ce acoperă polița) și până la ce vârstă se poate încheia 

Asigurarea pentru copii este o asigurare de accident și sănătate, prin care ai acces la următoarele beneficii:

 • Asistență de urgență pentru copii;
 • Protecție financiară (plata unui procent din suma asigurată) în caz de invaliditate din accident;
 • Beneficii de spitalizare și intervenții chirurgicale din accident/ din accident și îmbolnăvire;
 • Protecție financiară (plata unui procent din suma asigurată) în cazul bolilor grave;
 • A doua opinie medicală – pentru confirmarea sau infirmarea unui diagnostic;
 • Protecție financiară (plata unui procent din suma asigurată) în caz de fracturi și arsuri din accident;
 • Protecția financiară în cazul decesului Titularului/ Rudei (pot fi părinți, bunici, mătuși, unchi). Acest lucru presupune achitarea primei de plată de către Companie până la maturitatea poliței în caz de deces din orice cauză a oricărei persoane desemnate ca Titular/ Rudă; Plata Sumei Asigurate sau a unei Anuități către copilul Asigurat în cazul decesului din orice cauză a celei de-a doua persoane desemnate ca Titular/ Rudă;
 • Acces la teste practice pe platforma www.parentingromania.ro

Contractul se poate încheia între vârstele de 0 și 17 ani ai copilului, iar valabilitatea poliței durează până ce acesta împlinește 23 de ani. Vârsta maximă a titularului (părinți, bunici, mătuși, unchi) trebuie să fie cuprinsă între 18 și 70 de ani împliniți.

Prin protecția oferită de asigurarea pentru copii, beneficiezi și de servicii de asistență, precum:

 • Vizita la domiciliu a unui medic pediatru, de două ori pe an, în cazul unui accident;
 • Transportul medical de urgență, în cazul unui accident grav sau a unei boli acute;
 • Îngrijirea copilului, în cazul spitalizării reprezentantului legal sau al copilului asigurat, precum și în cazul decesului unui membru al familiei. Serviciul este disponibil pentru maximum două evenimente de asigurare pe an, în limita a 2.250 de lei/eveniment;
 • Livrarea medicamentelor în caz de accident grav sau de boală acută a copilului asigurat;
 • Serviciul de curățenie a casei, în caz de accident grav sau de spitalizare bruscă a reprezentantului legal. Serviciul este disponibil pentru maximum două evenimente de asigurare pe an, în limita a 450 de lei/eveniment;
 • Call center pentru informații despre grădinițe, școli, tabere școlare, cursuri și locuri de joacă;
 • Petreceri pentru copii, la cererea reprezentantului legal;
 • Taxi cu scaun pentru copii, cu prețul transportului achitat de reprezentantul legal, în acord cu frecvența de plată pe care ți-o dorești.

Costuri și bonusuri ale asigurării pentru copii 

Costurile lunare ale unei asigurări pentru copii începe de la 90 de lei pe lună, însă el variază în funcție de vârstă și de acoperirile pentru care optezi. Poți majora suma asigurată sau modifica frecvența de plată a primelor, pentru ca asigurarea să corespundă cât mai bine nevoilor tale și ale copilului tău. Totodată, costul va crește dacă adaugi componenta de investiție, deoarece tu alegi exact cât vrei să investești lunar.

Plata primei de asigurare se efectuează în avans, în acord cu frecvența de plată menționată în contractul de asigurare, prin Direct Debit, transfer bancar sau numerar, la parteneri sau la bancomatele multifuncționale ale băncilor afiliate.

Asigurarea pentru copii include și următoarele bonusuri:

 • Pentru fiecare zi de spitalizare la terapie intensivă, valoarea beneficiului de spitalizare se va dubla;
 • Beneficiile de spitalizare sunt mai mari cu 50% dacă, în momentul apariției evenimentului asigurat, copilul are între 0 și 14 ani;
 • În perioada vacanței de vară, se dublează valoarea protecției pentru fracturi și arsuri și invaliditate din accident.

În același timp, în calitate de titular, îți este returnat un procent de 30% din valoarea primelor plătite pentru beneficiile de spitalizare și intervenții chirurgicale aferente unei perioade de cinci ani, în cazul în care nu este solicitată o despăgubire pentru acest interval.

Începând cu cel de-al treilea an de asigurare, poți să beneficiezi de o scutire de la plata primelor de asigurare pentru o perioadă de șase luni consecutive, timp în care asigurarea rămâne activă. În cazul în care polița are atașat un contract suplimentar de investiție, este necesară achitarea primei de asigurare pentru acesta.

Pentru prima de plată achitată pentru cel de-al doilea copil, titularul poate beneficia de o reducere de 10% din valoarea acesteia.

Cel de-al șaselea simț, care te însoțește încă din prima clipă în care devii părinte, își găsește cea mai bună materializare sub forma unei asigurări pentru copii. Cu informațiile de mai sus, vei alege pachetul cu adevărat potrivit nevoilor tale.

Top articole pe blogul Metropolitan Life

Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Una dintre provocările alegerii unei asigurări de viață este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le avem acum, dar și în viitor. Este dificil să prevezi ce se va întâmpla peste cinci ani, însă asigurarea potrivită îți oferă încrederea că alegerea făcută astăzi te va proteja chiar și peste zece ani.
Concediul de crestere a copilului 2023 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Sunt mai multe aspecte care contribuie la crearea unui mediu sigur pentru tine și familia ta, iar starea voastră de sănătate este unul dintre ele. Pentru a te ști protejat în diverse situații ce îți pot impacta starea de sănătate, un abonament medical și o asigurare îți pot fi foarte utile.
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
„Nu știu când au zburat toți anii aceștia” ne-ar spune sigur bunicii sau chiar părinții. Timpul se scurge repede, iar trecerea de la salariu la pensie cu siguranță pentru nimeni nu este o etapă chiar ușoară. Cu toate acestea, putem să ne pregătim pentru ea.
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Sănătatea este unul dintre pilonii principali pe care se bazează bunăstarea și fericirea noastră. Dacă începe să fie pus în pericol, automat și celelalte domenii ale vieții sunt afectate, în special cel al carierei și finanțelor.