Skip Navigation

Viitorul tău financiar

Asigurarea Wise Simplu

Banii la saltea sau investirea lor în instrumente dedicate? Într-un mediu competitiv, în care piața evoluează de la minut la minut, în care acoperirea riscurilor financiare poate fi dificilă este nevoie să fim informați și să alegem soluții adaptate zilelor noastre.

Asigurarea cu investiție. Ce trebuie să știi

Asigurările de viață cu componentă investițională presupun accesul la un plan de investiții care le oferă clienților posibilitatea de a economisi și investi pe termen lung. În cadrul programului Wise Simplu, sumele acumulate vor fi investite conform unei strategii alese chiar de asigurat cu sprijinul consultantului financiar.

Dacă îți dorești să închei o asigurare de viață cu componentă investițională și vrei să afli mai multe detalii despre ce presupune un astfel de program, în cele ce urmează îți explicăm ce beneficii are programul de investiții Wise Simplu.

Principalele avantaje ale programului de investiții Wise Simplu 

Acest program de investiții este un instrument complex, care îți oferă posibilitatea de a alege perioada după care polița va ajunge la maturitate, suma pe care îți dorești să o investești, dar și modul în care banii vor fi investiți. Mai exact:

Ai un plan de economisire pe termen lung prin care îți poți atinge obiective ambițioase

Prin Wise Simplu ai acces la un plan de economisire cu investiție pe termen lung. Acest instrument poate fi dublat de alte modalități de economisire, precum depozitul sau alte instrumente bancar, însă o diferență notabilă este reprezentată de faptul că veniturile din asigurări nu sunt impozabile, așadar veniturile dobândite în urma investițiilor făcute în numele tău sunt scutite de impozitul pe venit, de 16%.

Poți investi în 5 programe dedicate, în lei și în euro 

Ai posibilitatea de a alege moneda în care îți vei investi banii, dar și strategia investițională, care poate fi mai mult sau mai puțin riscantă. Totuși, cu cât gradul de risc al unei strategii este mai mare, și profitul generat de aceasta va crește. De asemenea, ai posibilitatea de a plăti prima de asigurare lunar, trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de preferințele tale.

Protecția financiară în cazul decesului este inclusă automat în pachet 

Cu toate că este un program de investiții, Wise Simplu are în componență și o asigurare de viață. Ai inclus automat în pachetul de bază protecție pentru acoperirea riscului de deces din orice cauză. 

Îți poți monitoriza investiția din platforma e-Customer 

Cu ajutorul acestei platforme online, vei putea să efectuezi tranzacții, să afli soldul contului în timp real, iar în cazul în care prețurile scad sau cresc, vei fi informat și vei putea lua măsurile pe care ți le dorești. Astfel, vei avea control deplin asupra banilor tăi. 

Îți poți administra banii așa cum vrei tu

Pe lângă faptul că tu alegi strategia de investiții, ai și posibilitatea de a redirecționa primele viitoare de asigurare, de a retrage o parte din bani în cazul în care ai o nevoie urgentă sau să încasezi în întregime suma acumulată în contul tău. Totuși, dacă îți dorești un randament pozitiv, este recomandat să-ți retragi banii după minimum 5 ani de la încheierea poliței. 

Poți adăuga protecție suplimentară pentru evenimente neprevăzute

Wise Simplu îți oferă posibilitatea de a adăuga o parte de protecție suplimentară, care să acopere evenimente neprevăzute precum invaliditate permanentă din accident, spitalizare din accident sau din accident și îmbolnăvire, intervenții chirurgicale din accident sau intervenții chirurgicale din accident și îmbolnăvire.

Totodată, poți opta pentru protecție în următoarele situații: 

  • Fracturi și arsuri din accident 
  • Afecțiuni Grave 
  • A doua opinie medicală
  • Exonerare de la plata primelor – ce presupune preluarea plății primelor de asigurare până la maturitatea contractului în cazul unei invalidități totale și permanente;
  • Acordul de protecție a copilului – ce presupune preluarea plății primelor de asigurare până la maturitatea contractului în cazul în care survine decesul sau o invaliditate totală și permanentă.

Ce înseamnă plan de investiții personalizat

Wise Simplu este special conceput pentru a fi personalizat și pentru a putea servi cât mai bine intereselor tale. Astfel:

Alegi un plan în funcție de nevoile tale

Fiecare dintre noi are prioritățile sale financiare și evenimentele pentru care își dorește să fie protejat. De aceea, Wise Simplu îți dă posibilitatea de a-ți personaliza planul de investiții, astfel încât să poți alege perioada după care polița ajunge la maturitate, dar și o parte de protecție, cu anumite riscuri care pot fi acoperite.

Îți stabilești prioritățile împreună cu un consilier

Este important să alegi cea mai bună soluție pentru tine și să ai un plan de investiții potrivit nevoilor tale, astfel încât o discuție cu un consilier specializat te va ajuta să alegi o soluție potrivită pentru prioritățile și stilul tău de viață.

Poți actualiza planul pe parcurs

Cu toții știm că viața este imprevizibilă și că anumite conjuncturi ne pot aduce în situația în care să ne dorim, sau să avem nevoie de ceva diferit. Tocmai din acest motiv, Wise Simplu este conceput pentru a fi modificat în funcție de nevoile tale, și îți oferă posibilitatea de a retrage o parte din banii acumulați în fond, de a adăuga alte mecanisme de protecție sau de a prelungi durata programului de investiții.

Bonusurile disponibile prin Wise Simplu 

Dacă alegi acest program de investiții, te vei bucura și de bonusuri speciale, printre care:

Bonusuri pentru evenimente fericite

Începând cu cel de-al doilea an de contract, în cadrul programului Wise Simplu vei beneficia de un bonus special, la fiecare eveniment fericit petrecut în viața ta. Astfel, începând cu anul al doilea de contract, vei primi un supliment financiar pentru căsătorie, nașterea unui copil, admiterea la facultate, admiterea copilului tău la facultate sau nunta de argint (25 de ani de căsătorie).

Bonus de loialitate

Atunci când se împlinesc 10, 15 sau 20 de ani de contract vei beneficia de un bonus special, dacă durata poliței încheiată de tine permite acest lucru.

Bonus pentru zero despăgubiri

În cazul în care despăgubirea pentru „Deces din orice cauză” nu este solicitată până în anul 15 al contractului sau până când polița a ajuns la maturitate, vei beneficia de un bonus în valoare de 30% din suma primelor plătite.

Condiții de asigurare

Programul de investiții Wise Simplu se încheie pe o perioadă de minimum 10 ani, iar durata poliței diferă în funcție de vârsta pe care beneficiarul o are atunci când semnează contractul, după cum urmează:

  • Pentru polițele cu o durată fixă de 10 ani, persoana asigurată poate avea vârsta cuprinsă între 6 luni și 65 de ani;
  • Pentru polițele cu o durată fixă de 20 de ani, persoana asigurată poate avea vârsta cuprinsă între 6 luni și 55 de ani;
  • Pentru polițele ce ajung la maturitate atunci când asiguratul împlinește 75 de ani, acestea pot fi încheiate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 65 de ani.

Componente extra 

Invest Extra

Acest serviciu este unul complementar, care poate fi accesat de beneficiarii Wise Simplu și presupune plata integrală a unei prime unice de asigurare. Sunt eligibile persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni și 75 de ani.

Pentru a obține rezultate cât mai bune, durata investițională recomandată este de 20 de ani. Serviciul Invest Extra poate fi întrerupt oricând sau poate fi înlocuit cu alte servicii investiționale atunci când îți dorești acest lucru.  

Clauza Top Protect

Top Protect este o altă clauză complementară care poate fi accesată de orice persoană posesoare a unei polițe Wise Simplu și care acoperă proceduri medicale precum: tratamentul cancerului, intervenție chirurgicală de bypass, înlocuirea sau corecția valvei cardiace, neurochirurgie sau transplant de organe ori măduvă osoasă de la un donator în viață.

Fii în control deplin al viitorului tău și alege un instrument alternativ de economisire pe termen lung, care să-ți asigure stabilitatea financiară și cu ajutorul căruia să-ți duci la îndeplinire planurile.

Top articole pe blogul Metropolitan Life

Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață
Una dintre provocările alegerii unei asigurări de viață este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le avem acum, dar și în viitor. Este dificil să prevezi ce se va întâmpla peste cinci ani, însă asigurarea potrivită îți oferă încrederea că alegerea făcută astăzi te va proteja chiar și peste zece ani.
Concediul de crestere a copilului 2023 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Care sunt diferențele dintre un abonament medical și o asigurare de sănătate
Sunt mai multe aspecte care contribuie la crearea unui mediu sigur pentru tine și familia ta, iar starea voastră de sănătate este unul dintre ele. Pentru a te ști protejat în diverse situații ce îți pot impacta starea de sănătate, un abonament medical și o asigurare îți pot fi foarte utile.
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Sănătatea este unul dintre pilonii principali pe care se bazează bunăstarea și fericirea noastră. Dacă începe să fie pus în pericol, automat și celelalte domenii ale vieții sunt afectate, în special cel al carierei și finanțelor.
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
„Nu știu când au zburat toți anii aceștia” ne-ar spune sigur bunicii sau chiar părinții. Timpul se scurge repede, iar trecerea de la salariu la pensie cu siguranță pentru nimeni nu este o etapă chiar ușoară. Cu toate acestea, putem să ne pregătim pentru ea.