4 Mituri ușor de combătut, care te opresc să închei o asigurare de viață

Asigurările de viață sunt produse financiare cunoscute la nivel mondial. Conform unui studiu al Life Insurance Marketing and Research Association din SUA și citat de publicația BankRate, 54% dintre cetățenii SUA aveau în 2020 o asigurare de viață. Este știut faptul că aceste asigurări aduc numeroase beneficii în forma protecției financiare în cazul unui eveniment neprevăzut, însă cu toate acestea, decizia de a încheia o asigurare de viață este adesea amânată, din cauza unor motive mai mult sau mai puțin corelate cu realitatea pieței.

Discutăm în acest articol despre patru dintre cele mai des întâlnite mituri care ne pot împiedica să înțelegem rolul și modul real în care funcționează asigurările de viață.

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

„Asigurările de viață sunt scumpe”

Multe persoane supraestimează costul unei polițe de asigurare de viață. În realitate, însă, asigurarea de viață poate fi un produs flexibil, modular și accesibil. Costul poate fi stabilit în funcție de nevoile și riscurile pentru care îți dorești protecția financiară oferită de o asigurare de viață. Concret, în cazul unei asigurări de viață precum „Asa cum vrei tu”, costul depinde de nivelul de protecție și investiție pe care ți-l dorești. El poate porni de la 3,6 lei pe zi, adică echivalentul unei cafele sau al unei ape plate, poate ajunge la câteva sute de lei pe lună și, în funcție de nevoile tale, acoperă riscuri precum:

●      deces – caz în care suma asigurată poate ajunge la 1 milion de lei;

●      invaliditate permanentă, cauzată de un accident;

●      spitalizare din accident/din accident și îmbolnăvire;

●      intervenții chirurgicale ca urmare a unui accident/a unui accident și a unei îmbolnăviri;

●      fracturi și arsuri din accident;

●      afecțiuni grave.

La componenta de protecție, se poate adăuga și componenta de investiții, care te poate ajuta să economisești eficient pe termen lung.

Ca în cazul multor altor produse financiare, poți începe cu o poliță de asigurare potrivită bugetului și nevoilor actuale și, ulterior, poți să achiziționezi o acoperire suplimentară - de exemplu, în cazul în care apar în viața ta și copiii și îți dorești o protecție extinsă către familie.  

„Sunt prea tânăr ca să am nevoie de o asigurare de viață”

Asigurările de viață nu sunt concepute doar pentru a acoperi riscurile apărute în cazul îmbolnăvirii sau al afecțiunilor grave. Acestea oferă protecție pentru a putea face față din punct de vedere financiar unor evenimente neplacute ce pot aparea din cauze multiple, în funcție de produsul ales. Ele pot oferi protecție financiară ție și familiei tale, în cazul unor accidente care, așa cum știm, nu țin cont de vârstă și se pot întâmpla chiar și în locuință.

De altfel, este chiar recomandat să încheiem o asigurare de viață cât mai devreme, deoarece costul poliței poate crește pe măsură ce înaintăm în vârstă și suntem mai predispuși problemelor de sănătate.

„O asigurare este utilă doar în momente critice”

Într-adevăr, în momentele critice (îmbolnăviri, accident), asigurarea de viață este oportună și îți oferă resurse financiare necesare de care ai nevoie în acel moment, pentru a face față situației neprevăzute. Însă ea nu poate fi încheiată atunci când apare evenimentul (imbolnavire, accident), ci trebuie să fie deja încheiată la momentul producerii acestuia.

De asemenea, nu este util să achiziționezi o poliță de asigurare după ce a avut loc evenimentul. Unul dintre scopurile asigurării este să te ajute să te simți protejat, iar raționamentul pentru acest produs este că o companie de asigurări preia riscul producerii evenimentului în locul tău, oferindu-ți sprijin financiar în momentul în care vei avea nevoie de acesta.

„Dacă ai probleme de sănătate, nu poți obține nicio asigurare”

O discuție cu un consultant financiar te poate ajuta să determini dacă ești sau nu eligibil pentru a încheia o asigurare de viață, în funcție de istoricul tău medical și care sunt acoperirile pe care le poți avea, aspect ce se stabilește în urma completării unui chestionar medical. În același timp, produsele de protecție financiare sunt încheiate pe termen lung, sunt produse complexe și de mai multe tipuri, astfel încât împreună cu un consultant specializat poți identifica tipul de protecție pe care îl poți accesa.

Informarea cu privire la situațiile în care o asigurare de viață îți poate fi de ajutor este extrem de simplă, deoarece discuțiile cu un consultant financiar pot avea loc și telefonic sau online. De altfel, orice nelămurire ai avea cu privire la asigurările de viață, este esențial să discuți cu un consultant, alături de care să validezi sau să evaluezi corect produsele care te interesează. Astfel, vei putea face alegerea potrivită, satisfăcătoare pe termen lung și în linie cu nevoile și așteptările tale. Pentru mai multe informații și răspunsuri, poți accesa și pagina noastră cu intrebari frecvente

Sursa foto: Shutterstock