Moduri prin care îi poți asigura sprijin financiar copilului tău, în orice situație

Înțelegerea modului în care pot fi gestionate resursele financiare este esențială pentru a avea un standard de viață ridicat, iar prioritatea oricărui părinte este sprijinirea copilului său prin orice mijloc posibil.

Pentru că știm cât este de important să fii bine informat ca să acționezi concret, îți prezentăm, în cele ce urmează, câteva dintre modalitățile eficiente prin care îi poți asigura sprijin financiar copilului tău, indiferent de situație și de vârstă.

Protecție pentru situații neprevăzute

Până să poată lua decizii singur, copilul depinde în totalitate de hotărârile pe care le iei tu în numele lui. Nu există o rețetă magică, universal valabilă, pe care să o urmezi ca să fii sigur că deciziile pe care le iei sunt corecte și, în același timp, nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Totuși, este esențial să gândești pe termen lung, pentru a găsi soluții cât mai bune.

Din această perspectivă, o asigurare de viață pentru copii, de exemplu, este o formă de protecție financiară pentru tine și copiii tăi, în cazul unor evenimente neprevăzute, cum sunt accidentele sau problemele de sănătate (afecțiuni medicale, intervenții chirurgicale), precum și pentru situațiile în care este nevoie de:

  • servicii de asistență medicală de urgență pentru copii;
  • vizite ale pediatrului acasă;
  • servicii de îngrijire a copilului, în cazul în care tu ca părinte ai nevoie de tratament medical și spitalizare.

Află 👉 AICI mai multe detalii despre ASIGURAREA PENTRU COPII

Protejează financiar planurile de viitor ale copilului tău

Dincolo de situațiile neplanificate sau care țin de starea de sănătate, un alt aspect important, asupra căruia este bine să te concentrezi când vine vorba de protecția financiară a copilului tău, este legat de planurile de viitor care îl vizează direct.

Din acest punct de vedere, poți opta pentru componenta de investiție a unei asigurări de viață, care îți oferă posibilitatea de a construi un plan personalizat de economisire, care poate fi adaptat constant, în funcție de nevoile tale.

Folosește acest instrument de investiție pentru planuri pe termen lung, cum sunt studiile copilului tău sau poate chiar achiziționarea unei locuințe pentru el. Totodată, reține că, spre deosebire de alte tipuri de venituri, cele din asigurări nu sunt supuse impozitului pe venit și sumele economisite pot avea ce destinație îți dorești tu sau beneficiarul/beneficiarii pe care i-ai menționat în poliță, spre exemplu, copilul tău/copiii tăi.

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

Ai grijă de stabilitatea financiară a familiei tale

Una dintre modalitățile eficiente pentru a-i asigura sprijin financiar copilului tău, ori de câte ori  este nevoie și indiferent de circumstanțe, este să-ți organizezi bugetul astfel încât să poți construi un fond de rezervă, pentru situații de urgență. Acesta funcționează ca o plasă de protecție suplimentară pentru tine și familia ta, pentru ca în cazul în care se întâmplă vreun eveniment neprevăzut să poți să gestionezi efectele, fără să fii nevoit să apelezi la împrumuturi.

Simpla gestionare optimizată a cheltuielilor lunare te poate ajuta foarte mult în menținerea unei stabilități financiare a familiei în orice situație. Astfel, dacă în cazul facturilor sau al ratelor la mașină ori casă nu ai cum să faci ajustări și nici să schimbi termenele de plată, există cheltuieli, cum sunt cele cu hainele, vacanțele sau ieșirile în oraș, pe care le poți ajusta sau elimina, în funcție de priorități.

Nu în ultimul rând, un alt aspect important pentru stabilitatea financiară a familiei tale este să ai în vedere variante pentru a-ți crește veniturile prin accesarea unui loc de muncă mai bine plătit. Acest lucru depinde de dorința ta de perfecționare și de dezvoltare. Ia în calcul dobândirea unor aptitudini sau certificări care îți vor permite pe viitor să ai venituri mai ridicate.

Asigură-i o bună educație financiară copilului tău

Poți să-i asiguri copilului tău cea mai bună protecție financiară posibilă, prin asigurări de viață, investiții, diverse tipuri de economii sau prin explorarea a nenumărate surse de venituri suplimentare, dar dacă nu îi oferi, pe lângă toate acestea, și o educație financiară solidă, el nu va fi pe deplin pregătit să facă față complexității gestionării eficiente a propriilor resurse financiare.

Așadar, explică-i de ce este importantă construirea unui plan de economii, de protecție financiară pentru el, dar și pentru cei dragi, de ce este esențial să aibă o viziune pe termen lung și să fie pregătit pentru orice fel de situație.

Nu e neapărată nevoie să-i dai toate informațiile odată, ci poți aștepta să ajungă la vârsta potrivită pentru a înțelege aceste noțiuni. Nu uita, însă, că orice copil învață mult prin puterea exemplului. Prin urmare, asigură-te că ești un model pentru el. Fii transparent și, atunci când plătești facturile la utilități, de pildă, explică-i cât reprezintă ele din bugetul lunar al familiei, de ce trebuie achitate și nu pot fi amânate și cum poate el, într-un asemenea context, să economisească pentru a-și lua, de exemplu, bicicleta la care visează.

Pentru a-i putea asigura sprijin financiar copilului tău, în orice circumstanțe, este foarte important să construiești un plan de economii și de investiții pe termen lung, care să ia în calcul inclusiv evenimentele neprevăzute. Apoi, gândește-te că deprinderile pe care și le formează în copilărie îl vor ajuta mai departe, în viața de adult. Așadar, oferă-i o educație financiară solidă, pentru ca el, la rândul lui, să știe să-și gestioneze corect resursele.