De ce să închei o asigurare de viață înainte să împlinești 30 de ani

Atunci când ești tânăr, ai un loc de muncă stabil, iar responsabilitățile de familie nu sunt încă o preocupare pentru tine, cauți mereu oportunități care să-ți asigure dezvoltarea personală și profesională și care să-ți ofere stabilitate financiară pe termen lung.

În acest context, încheierea unei asigurări de viață reprezintă o metodă excelentă de a te proteja de neprevăzut, dar și o decizie financiară înțeleaptă, care te va ajuta să obții stabilitatea financiară pe termen lung.

În cele ce urmează, îți prezentăm principalele motive pentru care încheierea unei asigurări de viață înainte de a împlini vârsta de 30 de ani este o decizie cu adevărat inspirată.

Protejarea de neprevăzut, importantă la orice vârstă

Probabil că te-ai gândit deja la viitor și la deciziile pe care trebuie să le iei pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe termen lung. Deși cele mai multe măsuri pe care le poți lua sunt legate de creșterea veniturilor sau de economisire, prin buna administrare a veniturilor tale, încheierea unei asigurări de viață, prin care să te protejezi financiar de evenimentele neprevăzute, reprezintă un mod de a-ți proteja stilul de viață, chiar și atunci când intervin cheltuieli neașteptate.

La fel cum te pregătești pentru viitor, prin economisire, în aceeași măsură este necesar, încă de acum, să accepți neprevăzutul ca pe o parte firească a vieții și să iei măsuri eficiente prin care să-ți asiguri protecția financiară.

Afla mai multe despre ⏩ASIGURAREA PENTRU ACCIDENTE, PROTECTOR

Prețul asigurării crește odată cu vârsta

Indiferent de polița aleasă, prețul unei asigurări de viață este influențat de vârsta persoanei asigurate și de starea sa de sănătate. Astfel, atunci când ai sub 30 de ani, iar starea ta de sănătate este una bună, poți încheia o asigurare de sănătate la un preț mai avantajos, prin alegerea unui plan de protecție de care să te bucuri pentru o perioadă îndelungată, făcând economii substanțiale pe termen lung.

Mai mult decât atât, unele asigurări de viață oferă bonusuri în cazul în care nu soliciți despăgubiri într-un anumit interval de timp, sau pentru evenimentele fericite petrecute în viața ta, mulțumită cărora vei putea obține și mai multe beneficii financiare. Chiar dacă, pe măsură ce înaintezi în vârstă, îți vei dori să modifici planul de protecție pentru a-i include și pe membrii familiei tale, prețul noului pachet va fi unul mult mai mic decât dacă ai încheia o asigurare de viață pentru prima oară.

Afla mai multe despre ⏩ASIGURAREA „ASA CUM VREI TU”, care permite configurarea unui plan de protectie personalizat

O mai bună gestionare a bugetului

Pentru o persoană tânără, obligațiile financiare sunt, deseori, mai reduse, iar posibilitățile de a economisi sau de a te bucura de anumite plăceri sunt încă destul de mari. Totuși, odată ce îți vei întemeia o familie, atât nevoile tale, cât și ale celor dragi vor fi diferite, iar administrarea veniturilor lunare se va transforma într-un proces mai complex. Astfel, includerea unei noi cheltuieli lunare printre cele deja existente ar putea fi dificilă.

De aceea, dacă înțelegi importanța unei asigurări de viață și consideri că un instrument de protecție de acest tip este important atât în prezent, cât și în viitor, este indicat să gândești în perspectivă și să alegi o poliță de asigurare potrivită nevoilor tale actuale, dar pe care o vei putea modifica pe parcurs, fără a fi nevoit să suporți cheltuieli mai mari, ce ți-ar putea destabiliza bugetul.   

O perioadă mai îndelungată în care poți investi

Chiar dacă, pentru următorii ani, ți-ai plănuit să călătorești sau să investești în dezvoltarea ta personală și profesională, probabil că te-ai gândit și la cele mai eficiente metode prin care să-ți poți asigura bunăstarea. Este deja cunoscut faptul că un plan de investiții reprezintă o măsură pe termen lung, care presupune consecvență, răbdare și capacitatea de a înțelege raportul dintre riscuri și beneficii.

Totuși, un alt aspect important, care poate determina gradul de succes al investiției tale, este dat de recurența cu care investești și perioada de timp pe care ai decis să o dedici acestei activități. Ținând cont de aceste aspecte, pentru o persoană tânără, o asigurare cu componentă investițională poate reprezenta o decizie financiară excelentă, pe termen lung, al cărei rezultat final va fi mai ridicat decât în cazul în care ar alege să facă acest pas la o vârstă mai înaintată. Practic, cu cât alegi să începi un astfel de contract mai devreme, cu atât mai mult timp ai la dispoziție să economisești și să investești.

Atunci când alegi o asigurare de viață cu componentă de investiții, ai posibilitatea de a selecta programul investițional dorit, luând în calcul apetitul la risc, dar și suma lunară pe care îți dorești să o aloci.

Afla mai multe despre ⏩ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA INVESTITIONALA

Pentru o persoană care nu a împlinit încă vârsta de 30 de ani, o asigurare de viață reprezintă o decizie orientată către viitor, care se dovedește benefică și în prezent. Nu e niciodată prea devreme pentru a te gândi la viitorul tău, așa că este important să iei decizii calculate, care să contribuie la stabilitatea ta financiară și care să-ți asigure protecția împotriva neprevăzutului.

Sursa Foto: Shutterstock