Cum să discuți cu partenerul tău despre bani și situația voastră financiară

Fie că își țin banii la comun sau că își administrează cheltuielile separat, cuplurile care poartă discuții dese legate de administrarea veniturilor sunt capabile de a lua decizii financiare mult mai bune și de a economisi bani într-un mod eficient.

Transparența financiară într-o relație te va ajuta să înțelegi mai bine nevoile partenerului tău, așteptările acestuia, dar și obiectivele financiare ale sale. Astfel, veți putea găsi o cale prin care să va suprapuneți convingerile despre bani și să transformați o potențială problemă într-o oportunitate de a vă asigura viitorul.

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva trucuri pentru a purta o discuție productivă despre finanțe cu partenerul tău, astfel încât să vă puteți administra mai bine veniturile.

Discutați despre situațiile neprevăzute

Atunci când porți o discuție legată de bani cu partenerul, este important să vorbiți și despre situațiile neprevăzute, cu care oricare dintre voi s-ar putea confrunta, pentru a găsi soluții prin care să vă protejați de orice vă rezervă viitorul. Încearcă să abordezi această situație într-o notă pozitivă și să te concentrezi mai degrabă pe beneficiile pe care le puteți avea, în cazul în care apelați la o măsură prin care să vă protejați de situațiile neprevăzute.

Cu această ocazie, vei putea afla mai multe despre opinia partenerului tău cu privire la protejarea împotriva neprevăzutului și veți putea alege împreună o metodă convenabilă pentru amândoi, prin care să realizați acest lucru. De exemplu, o asigurare de viață, care îți permite configurarea modulară în funcție de nevoi, este o metodă eficientă de a vă proteja de toate situațiile neprevăzute cu care v-ați putea confrunta, pentru a vă bucura de o viață liniștită și lipsită de griji.

Asigurarea „Așa cum vrei tu” îți oferă o gamă largă de beneficii de protecție imediată, care acoperă diverse evenimente neprevăzute precum accidentări, îmbolnăviri sau deces și care îți oferă o serie de bonusuri, pentru diferite evenimente petrecute în viața ta.

Afla 👉AICI mai multe detalii despre ASIGURAREA ASA CUM VREI TU

Vorbiți despre stabilitatea financiară pe termen lung

Indiferent de prioritățile financiare ale partenerului tău sau de veniturile sale, stabilitatea financiară pe termen lung este, cel mai probabil, o preocupare a sa. Cu o discuție concretă pe acest subiect, veți putea să vorbiți deschis despre ce înseamnă stabilitatea financiară pentru fiecare dintre voi, cum plănuiți să o obțineți și ce eforturi sunteți dispuși să faceți pentru a vă asigura viitorul.

Cu siguranță că, la început, opiniile fiecăruia vor fi diferite, însă este important să vă ascultați cu atenție și să învățați unul de la celălalt. Reține că scopul acestei conversații este acela de a ajunge la un numitor comun și la o soluție prin care să vă asigurați un viitor financiar lipsit de griji, iar dacă tu și partenerul tău aveți idei concrete prin care să realizați acest lucru, este important să le dezbateți și să stabiliți dacă acestea răspund nevoilor voastre.

Un cont comun de economii și alegerea unui plan de investiții personalizat sunt soluții simplu de pus în practică, însă care vă vor asigura stabilitatea financiară pe termen lung.

Afla 👉AICI ce presupune un PLAN DE INVESTITII PERSONALIZAT

Vorbiți despre achizițiile pe termen lung

Toți avem aspirații și dorințe, însă atunci când acestea presupun un efort financiar major, tindem să nu le împărtășim cu partenerul nostru. Fie că te gândești să înlocuiești mașina de familie cu un model mai nou, fie că îți dorești să cumpărați o casă mai mare, este important să vorbești deschis despre dorințele tale.

Doar împreună veți putea decide dacă achiziția unui imobil sau a unui nou autoturism este una fezabilă pentru voi și dacă acest efort financiar nu vă va afecta foarte mult. Mai mult, puteți stabili împreună cum veți achita contravaloarea investiției, care este aportul financiar al fiecăruia dintre voi, iar în cazul unui împrumut, puteți hotărî cum veți rambursa datoria. Astfel, veți putea ajunge la un numitor comun și chiar descoperi că o astfel de achiziție este posibilă și realizabilă.

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

Fiți pe aceeași pagină când vine vorba despre cultura financiară

De cele mai multe ori, discuțiile contradictorii despre bani apărute într-un cuplu nu sunt cauzate de relele intenții ale unuia dintre parteneri, ci de faptul că aveți o cultură financiară diferită. De aceea, înainte să inițiezi o discuție despre bani și despre cât este de necesar ca aceștia să fie administrați corespunzător, ar trebui să te asiguri că aveți aceeași cultură și viziune asupra banilor.

Vechile deprinderi sau lipsa unui imbold de a-și administra mai bine banii sunt motive des întâlnite, care împiedică foarte multe persoane să fie în control deplin asupra veniturilor comune. Totuși, printr-o discuție cu partenerul tău, în care îi vei prezenta metode concrete prin care își poate gestiona mai bine banii, acesta se poate arăta receptiv la propunerile tale și își va dori să le pună în aplicare.

Setați-vă obiective financiare comune

O metodă foarte bună prin care banii să nu devină un subiect sensibil, ci o metodă prin care să vă asigurați stabilitatea financiară, este setarea unor obiective comune. Deși cheltuieli neprevăzute pot apărea la tot pasul, iar veniturile tale sau ale partenerului tău pot suferi modificări, este important să vă setați un scop comun, care să vă dea imboldul de a economisi și de a deveni mai responsabili din punct de vedere financiar.

Fie că este vorba despre planificarea unei vacanțe, fie despre cumpărarea unei case sau, pur și simplu, despre strângerea unei anumite sume în contul vostru de economii, aceste obiective comune vă vor ajuta să fiți mai rezervați atunci când vine vorba de achiziții neplanificate și să fiți dedicați unui scop comun.

Fii deschis atunci când vine vorba despre veniturile tale și discută mereu cu partenerul tău despre cum ați putea să vă administrați mai bine banii. Doar împreună veți reuși să alegeți acele metode care chiar funcționează și care vă vor mulțumi pe amândoi.a