Skip Navigation

Economii pentru un viitor mai sigur

Cum te pregătești financiar pentru venirea pe lume a celui de al doilea sau al treilea copil
Ca părinte, cunoști deja foarte bine schimbările prin care trece familia ta la venirea pe lume a unui copil, ai trecut printr-o primă experiență și știi deja ce ai de făcut. Din punct de vedere financiar, însă, un nou membru al familiei vine cu noi provocări pentru care este bine să te pregătești din timp. Iată, în continuare, câțiva dintre pașii pe care îi puteți aplica, în cuplu, pentru a vă asigura o viață de familie armonioasă și cât mai lipsită de griji financiare.
3 principii prin care iti poti responsabiliza financiar copilul
3 principii care îl vor ajuta pe copilul tău să devină responsabil din punct de vedere financiar
Elementele de bază pentru a contura o atitudine sănătoasă cu privire la bani se construiesc în familie, iar unul dintre cei mai importanți factori sunt reprezentați și de comportamentele financiare pe care le demonstrează părinții. Trecerea la statutul de adult responsabil din punct de vedere financiar este o parte firească a vieții, iar ca părinte, îți dorești să te asiguri că i-ai oferit copilului tău toate informațiile pentru a fi pregătit să își gestioneze bugetul.
Sfaturi pentru tinerii adulti - cum sa iti gestionezi veniturile
Sfaturi financiare pentru tinerii adulți - metode de a-ți gestiona bugetul și modalități eficiente de economisire
Indiferent de veniturile pe care le înregistrezi într-o lună, administrarea eficientă a bugetului este necesară pentru a te bucura de stabilitate financiară pe termen lung, pentru a-ți asigura un viitor financiar optim și pentru a putea fi pregătit în cazul în care apare nevoia unor cheltuieli neprevăzute. Principiile financiare sănătoase nu se bazează doar pe economisirea veniturilor, ci și pe utilizarea eficientă a acestora.
4 principii prin care îți poți îmbunătăți situația financiară
4 principii prin care îți poți îmbunătăți situația financiară
Siguranța și independența financiară își au bazele în două principii destul de simple: să nu cheltuiești mai mult decât câștigi și să fii conștient de riscurile care îți pot destabiliza situația financiară. Teoria este simplă, însă, pentru a o aplica, câteva principii pe care să le pui în aplicare îți pot fi de ajutor.
Investiții pe care le poți face acum pentru a avea un viitor stabil din punct de vedere financiar
Investiții pe care le poți face acum pentru a avea un viitor stabil din punct de vedere financiar
Modul în care alegi să îți investești veniturile poate să-ți asigure un viitor stabil din punct de vedere financiar. Scopul investițiilor este de a genera profituri viitoare și de a ne scoate din blocajele financiare în care ne-am putea regăsi la un moment dat.
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
Ghidul pensiilor - totul despre pensia ta publică și privată
„Nu știu când au zburat toți anii aceștia” ne-ar spune sigur bunicii sau chiar părinții. Timpul se scurge repede, iar trecerea de la salariu la pensie cu siguranță pentru nimeni nu este o etapă chiar ușoară. Cu toate acestea, putem să ne pregătim pentru ea.
Vârsta pensionării, un nou început - cum te pregătești pentru el
Vârsta pensionării, un nou început - cum te pregătești pentru el
Pensionarea este un moment pe care mulți dintre noi îl percep ca fiind mult prea îndepărtat ca să îi acorde atenție din timp, însă ea vine oricum și este, de fapt, un nou început, în care rutina ți se schimbă și îți poți folosi timpul altfel (pentru pasiunile tale, de exemplu).