Cum poți plăti prima ta de asigurare?

Știm că gestionarea tuturor serviciilor pe care le-ai achiziționat poate fi dificilă uneori. De aceea, ne străduim să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru o plată a primei simplă, rapidă și aliniată la nevoile tale.

Hai să descoperi toate metodele prin care îți poți plăti prima de asigurare.

1. Transfer bancar

Poți plăti prima ta de asigurare prin transfer bancar fie de la un oficiu bancar, fie din aplicația de Home Banking în unul dintre conturile de mai jos, în funcție de moneda în care este polița de asigurare:

RON:

  • Raiffeisen Bank  -  RO69 RZBR 0000 0600 0318 2982
  • BRD -    RO68 BRDE 410S V212 2108 4100
  • CITI Bank  -   RO57 CITI 0000 0006 5001 7021

EUR:

  • Raiffeisen Bank -   RO15 RZBR 0000 0600 0228 3212
  • BRD -  RO35 BRDE 410S V185 7655 4100

USD:

  • Raiffeisen Bank -  RO65 RZBR 0000 0600 0228 3185
  • BRD -  RO04 BRDE 410S V189 5838 4100

*Transferul bancar poate presupune comisioane bancare în linie cu contractele încheiate de fiecare client persoană fizică cu banca sa parteneră. De regulă, pentru plățile efectuate în conturile noastre colectoare, Metropolitan Life percepe toate comisioanele de transfer.

2. Direct Debit

Această metodă de plată este cea mai simplă și rapidă pentru tine deoarece, odată configurat mandatul, plățile se vor face automat, iar tu nu va mai trebui să te preocupi de scadența aferentă și plata primei de asigurare.

Îți poți configura mandatul de Direct Debit foarte simplu, din aplicația ta de Internet Banking. Tot ce trebuie să faci este să cauți în aplicație opțiunea de Direct Debit, să completezi numărul de poliță și apoi să configurezi mandatul în funcție de frecvența de plată pentru polița ta.

Dacă banca ta parteneră nu îți oferă opțiunea de a configura mandatul online, atunci trebuie doar să mergi cu Anexa ”Setare plată prin Direct Debit” la Cererea de asigurare, completată și semnată, în una dintre sucursalele partenerilor bancari și să soliciți activarea serviciului Direct Debit.

Accesează ghidul pentru configurarea mandatului de Direct Debit.

3. Plată online prin link de plată disponibil în aplicația eCustomer

Ai posibilitatea să plătești online prima ta de asigurare prin intermediul aplicației eCustomer și generând un link de plată din aplicație.

Accesează de pe mobil, desktop sau tabletă aplicația eCustomer, intră în contul tău și mergi la secțiunea Plata primei.

Alege cea mai veche scandență din lista afișată, selectează opțiunea de plată pentru primă – Standard, Indexată #1 sau Indexată #2 – și apoi fă click pe butonul Trimite link de plată. Vei primi imediat un e-mail în care vei fi direcționat către o platformă de plăți securizate pentru a face plata rapid, fără drumuri la bancă și în siguranță.

Îți poți crea cont în platforma eCustomer folosind CNP-ul și adresa de e-mail menționată în cererea de asigurare, sau cea modificata ca urmare a solicitării tale. La această adresă de e-mail vei primi și cererile de recuperare a parolei, cât și alte notificări din partea Metropolitan Life. 

4. Plată numerar

Daca ai o poliță în RON

Ai posibilitatea să plătești prima de asigurare în numerar la casieriile bănciilor BRD, Banca Transilvania sau ale Poștei Române. Prezintă la casierie documentul de plată și menționează numărul de cerere sau numărul poliței.

De asemenea, poți opta pentru plata la bancomate multifuncționate (MFM). Pentru această metodă de plată va fi necesară scanarea codului de bare de pe documentul de plată sau completarea manuală a informațiilor solicitate.

O altă modalitate prin care poți plăti numerar prima ta de asigurare în RON este prin punctele de încasare PayPoint. Pentru efectuarea plății este necesară doar scanarea codului de bare de pe documentul de plată sau transmiterea informațiilor solicitate de aparatul de încasare.

Dacă ai polița în EUR sau USD

Poți achita primele de asigurare in EUR sau USD la casieria bancii BRD.

Nu uita, ai la dispoziție informații cu privire la plata primei, precum și ghidul pentru configurarea mandatului de Direct Debit și formularul necesar pentru configurarea lui în secțiunea www.metropolitanlife.ro/ai-nevoie-de-ajutor/metode-de-plata.