Skip Navigation

Transfer la FPAP Metropolitan Life

Completează formularul de mai jos pentru a-ți transfera Pensia Privată Obligatorie la FPAP Metropolitan Life 

Cum alegi fondul de pensii administrat privat

Pentru aderarea la un fond de pensii administrat privat, îți recomandăm să studiezi gradul de risc, comisionul de administrare perceput de administrator, politica de investiţii, din ce este constituit portofoliul de investiții și performanța administratorilor autorizaţi de către ASF, cât și comisioanele de transfer.

Pentru a te transfera la fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life, completează formularul de mai jos. După deschiderea contului tău individual de pensie, informațiile despre evoluția sumelor din cont le vei primi prin scrisoarea de informare anuală, precum și accesând online contul tău

Care sunt pașii următori

Ne bucurăm că dorești să devii participant la Fondul de Pensii Administrat Privat (FPAP) Metropolitan Life. Iată, mai jos, pașii necesari pentru finalizarea procesului de transfer.

  • După ce datele completate de tine în formular ajung la noi, îți transmitem, la adresa completată mai sus, o serie de documente: Act Individual de Aderare (precompletat cu datele transmise de tine în formular) și documentul Declarație Acord Marketing. Este necesar ca acestea să fie semnate și trimise la sediul Metropolitan Life SAFPAP prin intermediul unui curier, costurile trimiterii fiind suportate de Metropolitan Life SAFPAP;
  • Odată cu documentele menționate mai sus, îți vom trimite și Notificarea de transfer, care va fi păstrată de tine, împreună cu o copie a actului de aderare (acesta este în dublu exemplar, te rugăm să păstrezi partea detașabila);
  • Pentru informarea actualului tău Fond de Pensii, este nevoie să transmiți către aceștia: o copie a actului de aderare semnat cu Metropolitan Life SAFPAP (fotografie, scan/xerox), notificarea de transfer și copia CI;
  • Costurile transmiterii documentelor către sediul Metropolitan Life SAFPAP vor fi suportate de noi, așa că te rugăm să ne transmiți data cand putem solicita curierului sa preia documentele.

Datele tale personale sunt în siguranță!

Datele personale pe care le completezi în formularul din această pagină sunt colectate în deplină siguranță. Poți afla mai multe despre Politica de prelucrare a datelor personale accesând pagina www.metropolitanlife.ro/prelucrarea-datelor.

Fiecare dintre datele pe care le completezi în formular sunt importante pentru o identificare corectă. În felul acesta, ne asigurăm că informațiile cu privire la pensia ta Pilon II ajung, cu certitudine, la tine. 

*Metropolitan Life Pensii este Metropolitan Life SAFPAP SA, care administrează Fondul de Pensii Administrat Privat Metropolitan Life.