Ce poți face pentru a-i asigura copilului tău accesul la orice tip de educație își dorește

Energici și mereu curioși, cei mici explorează lumea în căutarea marilor răspunsuri. Aventura lor îmbină joaca și cunoașterea, iar educația fiecărui copil se construiește zi de zi. Chiar dacă misiunea fiecărei generații de părinți aduce noi provocări, ea rămâne aceeași pe care au avut-o părinții dintotdeauna: construirea unui viitor sigur și încrezător pentru fiecare copil. Astăzi, investiția în educație poate fi susținută prin instrumente de protecție moderne, modulare și gândite pentru orice parcurs.

3 arii esențiale cu privire la educația copilului tău

La jumătatea distanței dintre un părinte prea permisiv și unul exagerat de sever se află cei care aleg să se implice în activitățile celui mic exact atât cât este nevoie, pentru a oferi un sprijin real. Reușita școlară a unui copil este cu atât mai sigură, cu cât alegi să susții în mod activ procesul prin care micuțul asimilează și folosește cunoștințe noi. Astfel, un prim aspect de luat în considerare când vine vorba despre educația copilului ține de un echilibru în ceea ce privește sprijinul pe care îl poți oferi în procesul de învățare, astfel încât să nu îi îngrădești modul propriu de asimilare a informațiilor.

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

În același timp, fiecare școală este o microcomunitate, în care diversitatea de caractere și nevoia continuă de noutăți pot intra în contradicție cu disciplinele din programă. Legătura strânsă cu învățătorii și cu profesorii, menținută prin mijloacele de comunicare indicate de aceștia, reprezintă un pas important și necesar dacă îți dorești să urmărești evoluția școlară a copilului și să afli de abilități care ar merita dezvoltate.

Un al treilea aspect important când vine vorba de educația și parcursul carieristic al copilului tău ține de resursele financiare care să îi permită accesul la instituțiile care îi pot oferi un program educațional de calitate superioară.

Toate aceste arii sunt demne de luat în calcul încă din primii ani în care copilul intră în sistemul public de educație și pășește astfel pe primele trepte ale pregătirii lui pentru viața în societate.

Cum planifici educația copilului din punct de vedere financiar

Planificarea din punct de vedere financiar a educației copilului începe cu nevoile financiare și obiectivele voastre, ca părinți. Dacă alegi instituții private, taxele anuale reprezintă cheltuieli ce trebuie planificate, alături de programele de After School, cât și de alte cursuri suplimentare în arii de interes pentru copii.

Totodată, meditațiile și materialele didactice reprezintă alte chetuieli importante pentru care este necesar să planifici un buget. Mai departe, odată cu schimbarea ciclurilor educaționale, vin cheltuieli care uneori țin de mutarea copilului în alt oraș, ce vine și cu noi tipuri de cheltuieli.

Privește educația copilului tău ca pe un plan pe termen lung și fii mereu conștient de nevoia de a avea un fond special dedicat acestui lucru, un fond în care să aloci sume în mod constant.

Nu uita de instrumentele financiare pe care le ai la dispoziție și care îți permit să te protejezi financiar în cazul unor dificultăți medicale, cât și să investești într-un program care pe termen lung să-ți ofere randamente care să îți permită să îi oferi copilului tău educație de top în orice domeniu alege.

Asigurarea pentru copii îți oferă un plan de protecție personalizat, atât pentru copii, cât și pentru tine. Acest tip de asigurare oferă în același timp și acces la servicii de asistență - vizita unui pediatru acasă, transport medical de urgență, servicii de îngrijrea copilului, livrarea medicamentelor, Call Center dedicat unde poți solicita informații despre evenimente pentru copii, grădinițe, școli și teste practice psihologice - de îndrumare în carieră, de comportament, stil de învățare.

Alături de componenta de protecție, ai posibilitatea de a atașa la asigurarea pentru copil și un contract suplimentar de investiție. Acesta îți pune la dispoziție un plan de investiție personalizat, mereu adaptabil nevoilor tale, ce permite ca sumele economisite și astfel generate să fie folosite în funcție de preferințe. De la plata taxelor de studii până la achiziția unei locuințe, scopurile la care poate servi acest instrument financiar îl transformă în baza pentru un start mai ușor în viața de adult a copilului tău.

Ce greșeli trebuie să eviți

Educația este un proces continuu, care nu depinde numai de disciplinele din orarul școlar sau de contribuția profesorilor. În ciuda menținerii unui regim cât mai ordonat de viață și de asigurarea unui confort care să încurajeze studiul, de care cei mai mulți dintre părinți se achită cu brio, există anumite aspecte mai puțin favorabile ce pot interveni pe parcurs.

Amânarea organizării unui plan financiar pentru educația copilului poate face pe viitor dificil accesul copilului la anumite activități. Pentru că reprezintă un plan pe termen lung, această arie merită inclusă pe lista priorităților financiare ale familiei încă din primii ani de viață ai copilului.

Investirea unor resurse – financiare, de timp și de energie – în activități care nu îi aduc copilului satisfacție sau cunoștințe utile pentru viitorul pe care și-l dorește acesta reprezintă o altă eroare des întâlnită, chiar dacă are la bază cele de bune intenții. De multe ori, un număr excesiv de activități extrașcolare poate avea un impact negativ asupra motivației copilului și poate determina investiții financiare importante, care poate ar fi ajutat mai mult în alte arii.

În calitate de părinți, nu putem avea control asupra alegerilor pe care le fac copiii noștri, însă putem avea siguranța că orice drum ar alege copilul nostru, se poate baza pe sprijinu nostru complet.

Credit foto: Shutterstock