Cum alegi beneficiile asigurării în funcție de stilul de viață

Una dintre provocările alegerii unei asigurări de viață este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le avem acum, dar și în viitor. Este dificil să prevezi ce se va întâmpla peste cinci ani, însă asigurarea potrivită îți oferă încrederea că alegerea făcută astăzi te va proteja chiar și peste zece ani.

Principalul aspect de care trebuie să ții cont când alegi un astfel de produs este reprezentat de stilul de viață și de nevoile tale. În funcție de aceste două aspecte, poți configura asigurarea cea mai potrivită pentru tine.

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

În alegerea asigurării potrivite pentru tine, implicarea consultantului de asigurare este foarte importantă. Rolul lui este să analizeze, împreună cu tine, nevoile tale de protecție și să te ajute să alegi cea mai bună soluție pentru stilul tău de viață.

Alături de consultantul financiar poți înțelege exact care sunt beneficiile fiecărui produs de asigurare, ce riscuri sunt acoperite și în ce situații te poate ajuta o astfel de asigurare. Mai mult decât atât, el te poate sprijini și după încheierea poliței, cu răspunsuri punctuale despre produsul achiziționat, cât și cu adăugarea de beneficii noi în cazul în care stilul tău de viață și nevoile tale de protecție se schimbă.

Iată câteva direcții care merită urmărite și care îți pot aduce mai multă claritate.

Beneficiile potrivite pentru un stil de viață activ

Atunci când viața ta este mai mereu în mișcare și fie călătorești mult, fie ai hobby-uri ce implică drumeții și activități fizice, este indicat să te orientezi către un produs de asigurare ce oferă protecţie financiară în cazul unui accident. Atunci când avem un stil de viață activ, suntem mai expuși riscurilor din această arie.

Beneficiile pe care trebuie să le urmărești, în acest caz, țin, în principal, de acoperirile pe care asigurarea le are în cazul spitalizării, al intervențiilor chirurgicale sau cheltuielilor apărute în diverse situații neprevăzute. De regulă, aceste beneficii pot fi reprezentate de:

  • Indemnizații pentru zile de spitalizare, ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri;
  • Decontări pentru cheltuieli medicale provocate de un accident;
  • Plata unei indemnizații zilnice, pentru acoperirea unor cheltuieli de convalescență;
  • Indemnizații acordate în cazul intervențiilor chirurgicale;
  • Beneficii extra spitalicești, caz în care pot fi acoperite costurile legate de transportul cu ambulanța, vizitele medicale post-spitalizare la domiciliu, serviciile pentru diagnosticarea post-spitalizare, consult medical și telediagnostic;
  • Beneficii privind reanalizarea documentelor medicale și a diagnosticului, în cazul unor afecțiuni grave survenite în urma accidentului.

Dacă practici un sport la nivel profesionist, însă, este important să îi aduci la cunoștință acest lucru consultantului tău de asigurare deoarece există posibilitatea ca indemnizațiile pentru accidentele cauzate de participarea la competiții profesioniste să nu fie acoperite de unele asigurări.

De asemenea, este recomandat să alegi o asigurare ce acoperă evenimentele oriunde în lume, 24 de ore din 24.

👉 Află mai multe despre Asigurarea pentru accidente Protector

Beneficii pentru viața de familie

Întemeierea unei familii este o etapă în care stilul de viață se transformă complet. Ea aduce bucurii, dar și o serie de provocări și noi responsabilități, mai ales că nevoia de protecție este acum a întregii familii.

De aceea, beneficiile asigurării alese trebuie să protejeze toți membrii familiei. De exemplu, în cazul părinților care vor să încheie asigurări pentru copiii lor, pot fi alese două tipuri de beneficii: unele oferite de asigurări în cazul unor accidente, sau îmbolnăviri și altele privind protecția financiară a viitorului celui mic.

Atunci când vorbim despre riscul apariției unor probleme de sănătate, asigurarea poate include beneficii precum: asistența de urgență (acoperirea costurilor provocate de vizita unui medic pediatru acasă, transportul medical de urgență), beneficii privind spitalizarea în caz de accident sau îmbolnăvire, beneficii în caz de fracturi și arsuri din accident.

Aceste tipuri de beneficii pot fi alese atât pentru copil, cât și pentru părinte. De exemplu, Asigurarea pentru copii de la Metropolitan Life poate oferi protecție tuturor membrilor familiei, iar în perioada vacanței de vară unele beneficii își dublează valoarea.

În cazul în care, ca părinte, îți dorești să-i oferi copilului un sprijin financiar consistent la maturitate pentru a-și continua studiile sau pentru o achiziție importantă, posibilitatea adăugării unei componente de investiții este foarte utilă. Astfel, poți alege, pe lângă componenta de protecție a copilului, și un plan de investiție personalizat, de care să se poată bucura pe viitor.

👉 Descoperă mai multe detalii despre Asigurarea pentru copii - Metropolitan Life

În final, pentru a putea alege beneficiile care ți se potrivesc, este esențial să fii deschis cu agentul de asigurări cu care discuți, să îl informezi cu privire la istoricul tău medical, la starea de sănătate actuală, la stilul de viață pe care îl ai și să ții cont de recomandările acestuia.

Sursa foto: Shutterstock