Cadouri pe care să ți le faci de Crăciun și pentru care îți vei mulțumi mai târziu

Sărbătorile de iarnă ne dau un prilej să le facem o bucurie celor dragi și, de ce nu, să ne facem și nouă înșine câteva cadouri. Anul acesta, cu toții ne preocupăm mai mult ca oricând de sustenabilitate și privim către viitor atunci când facem orice alegere. De aceea, îți propunem câteva cadouri cu însemnătate, pe care să ți le faci ție însuți și pentru care o să-ți mulțumești mai târziu. 

Protecția ta și a celor dragi, prima pe lista de cadouri

Să fim mereu în controlul fiecărui aspect din viața noastră este o misiune dificilă și, pe alocuri, imposibilă. Deși nu putem evita anumite evenimente, avem la îndemână instrumente care ne ajută să atenuăm consecințele lor. 

O asigurare de viață este exact un astfel de instrument, care te poate ajuta să faci față provocărilor pe care viitorul ți le aduce. Fie că ai o familie și te preocupă protecția lor, fie că ai un stil de viață independent și vrei să te bucuri de fiecare experiență nouă, o astfel de asigurare te poate ajuta să atenuezi riscurile pe care le aduce viitorul. 

Lasă-ne datele tale 👉AICI și discută cu un consultant despre opțiunile de protecție financiară oferite de Metropolitan Life.

Poți lua în considerare o asigurare precum Așa cum vrei tu, care îți permite o configurare personalizată, în funcție de stilul tău de viață. Documentează-te cu privire la ce asigurare ți se potrivește și discută cu un consultant financiar, care, prin pregătirea și cunoștințele lui, îți poate oferi o soluție potrivită pe termen lung. 

Poți găsi AICI agenția Metropolitan Life din orașul tău, sau completează formularul din pagină, iar un consultant financiar te va contacta în cel mai scurt timp.

Siguranță financiară în vremuri incerte

Cu toții visăm la un nou gadget care să ne aștepte sub brad în ziua de Crăciun, sau poate la o rochie nouă, însă oare anul viitor, vei mai fi la fel de bucuros că ai investit în ele? 

În ultimii doi ani, impactul economic al crizei medicale mondiale s-a resimțit la toate nivelurile și tot mai mulți români au devenit mai preocupați de economisire. În locul unui cadou material, anul acesta poți să optezi pentru a-ți direcționa banii într-o asigurare cu o componentă de investiție, în fonduri mutuale, într-un depozit sau cont de economii. 

Ideal ar fi să ai o plasă de siguranță de cel puțin trei venituri lunare, care să îți permită menținerea stilului de viață în cazul pierderii locului de muncă, iar apoi să începi să investești în instrumente dedicate, care să îți ofere și un randament pentru banii depuși. 

Sănătatea și starea de bine, aspectele cheie pentru orice obiectiv îndeplinit

Pandemia de COVID-19 ne-a făcut pe mulți dintre noi mai conștienți de importanța sănătății noastre fizice, iar schimbările de la nivelul stilului de viață prin care am trecut cu toții au lăsat amprente asupra stării noastre mentale.

În acest context, sănătatea și echilibrul mental merită o atenție sporită. Un cadou pe care l-ai putea lua în considerare este direcționarea unor resurse financiare pentru analize amănunțite ale stării tale de sănătate, astfel încât să poți preveni din timp unele afecțiuni. Depistarea timpurie a unui nivel de colesterol mărit, de exemplu, te poate ajuta să contracarezi efectele acestuia și să previi afecțiunile cardiovasculare. 

În același timp, când vorbim despre starea de bine, este important să nu neglijăm activitățile care ne aduc bucurii și care ne ajută să facem față stresului de zi cu zi.  Specialiștii în sănătate publică din cadrul OMS recomandă includerea unor activități care ne fac plăcere în rutina zilnică pentru a avea o stare mentală optimă. Un curs de yoga, o bicicletă nouă cu care să te plimbi în natură sau un kit de artă plastică pentru amatori pot fi cadourile perfecte pentru a te deconecta la finalul săptămânii și pentru a te bucura de timpul pentru tine. 

Propria dezvoltare, investiția care are mereu randament pozitiv

Poate nu te-ai privit niciodată din perspectiva raportului între investiție și randament, însă realitatea este că reprezinți cea mai importantă sursă de venituri pentru tine. Astfel, dacă îți dorești ca salariul tău să crească în viitor, poți să alegi să faci un curs de perfecționare, care să te ajute să argumentezi în favoarea unei măriri la actualul loc de muncă, sau să îți schimbi angajatorul și să ai un rol mai bine plătit. 

Un curs prin care să îți îmbogățești cunoștințele te va ajuta pe termen lung să îți crești veniturile și să ai ocazia să lucrezi la proiecte mai complexe. Gândește-te la abilitățile actuale, pasiunile și înclinațiile tale, perspectivele pe care le ai, și alege pentru acest Crăciun un curs online pe platforme precum Udemy, Coursera sau Pluralsight, care îți oferă la final și certificări în domeniile studiate.

Tentația lucrurilor materiale este mare, cu atât mai mult în perioada Sărbătorilor, însă ultimii ani ne-au arătat că cele mai importante elemente din viețile noastre, ale tuturor, țin de siguranța și liniștea de a te ști protejat și în siguranță. Lista ta de cadouri este gata?