Skip Navigation
Obiceiuri de consum benefice din punct de vedere financiar
Obiceiuri de consum care îți pot fi benefice din punct de vedere financiar
Stabilitatea financiară pe termen lung și sustenabilitatea din punct de vedere financiar sunt subiecte importante, care ne preocupă, în mod firesc, pe mulți dintre noi. Cu toate că reprezintă o provocare ce necesită atât disciplină, cât și dezvoltarea unor obiceiuri financiare sănătoase, stabilitatea financiară poate fi, în cele din urmă, obținută.
Cum dezvolti o relatie sanatoasa cu banii
Cum să dezvolți o relație sănătoasă cu banii și ce acțiuni te ajută în acest sens
Când ne gândim la relații, primele care ne vin în minte sunt cele cu oamenii. Însă câți dintre noi ne gândim că și relația cu banii poate fi în controlul nostru? În acest articol analizăm relația pe care o avem cu banii și cum o putem îmbunătăți.
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Articol realizat în colaborare cu Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, membru al European Cancer Organisation şi parte a grupului de lucru pentru Planul Naţional pentru Controlul Cancerului.
Cum poti sa ii asiguri copilului tau acces la orice tip de educatie
Ce poți face pentru a-i asigura copilului tău accesul la orice tip de educație își dorește
Energici și mereu curioși, cei mici explorează lumea în căutarea marilor răspunsuri. Aventura lor îmbină joaca și cunoașterea, iar educația fiecărui copil se construiește zi de zi. Chiar dacă misiunea fiecărei generații de părinți aduce noi provocări, ea rămâne aceeași pe care au avut-o părinții dintotdeauna: construirea unui viitor sigur și încrezător pentru fiecare copil.
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Să obții un echilibru între viața personală și cea profesională a devenit o provocare pentru mulți profesioniști în ultimii ani. Schimbările din stilul de viață provocate de criza medicală COVID-19 au avut un impact puternic asupra relației cu munca, cât și asupra sănătății noastre emoționale.
Primul salariu: ce faci cu el ca să preîntâmpini provocările ce vor urma
Primul salariu: ce faci cu el ca să preîntâmpini provocările ce vor urma
Ca proaspăt angajat, încasarea primului salariu este un moment important. Putem spune că el marchează începutul independenței și responsabilității financiare. În același timp, odată cu obținerea unui venit lunar, vine și o nouă provocare: cum poți gestiona banii, astfel încât să te bucuri pe viitor de stabilitate financiară? Pentru a răspunde la această întrebare, am pregătit, în rândurile următoare, cinci idei pe care le poți aplica încă de la primul tău salariu.
Obiectivele financiare pe plan personal: ce sunt și cum să le setezi în avantajul tău
Obiectivele financiare pe plan personal: ce sunt și cum să le setezi în avantajul tău
Mulți dintre noi dorim să ne îmbunătățim situația financiară, iar obiectivele clare ne pot ajuta în această direcție. Ele ne motivează și devin baza planificării și măsurării progreselor în ceea ce privește cheltuielile, economiile și investițiile făcute și au un rol destul de important în dezvoltarea noastră. În acest articol, vom explora modalități de a stabili obiective financiare și de a le îndeplini cu mai multă ușurință.
Cum prioritizezi nevoile si cheltuielile - de ce e important
Cum îți prioritizezi nevoile și cheltuielile - de ce este important acest lucru
Experiența de până acum ți-a demonstrat că, oricât de mult ai câștiga pe lună, tot nu îți ajung banii ca să acoperi toate cheltuielile și că nici nu se pune problema să mai și economisești? Poate că e timpul să privești lucrurile dintr-o perspectivă diferită, printr-o strategie pe termen lung. 
Concediul de crestere a copilului 2023 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
De ce sa inchei o asigurare de viata inainte de 30 de ani
De ce să închei o asigurare de viață înainte să împlinești 30 de ani
Atunci când ești tânăr, ai un loc de muncă stabil, iar responsabilitățile de familie nu sunt încă o preocupare pentru tine, cauți mereu oportunități care să-ți asigure dezvoltarea personală și profesională și care să-ți ofere stabilitate financiară pe termen lung.
Economisirea și gestionarea cheltuielilor – elemente cheie pentru bunăstarea familiei tale
Economisirea și gestionarea cheltuielilor – elemente cheie pentru bunăstarea familiei tale
Bunăstarea se traduce atât printr-o situație materială bună, care îți permite satisfacerea unor nevoi primare, cât și prin elemente ce țin de sănătatea emoțională, precum vacanțele, evenimente culturale sau hobby-uri. Toate acestea au la bază stabilitatea financiară, iar construirea unei strategii solide în acest sens, cu efecte pe termen lung, devine o necesitate, în contextul unei lumi în continuă schimbare. Îți explicăm de ce este important să-ți construiești un buget personal, cum poți gestiona eficient cheltuielile și care sunt soluțiile prin care poți economisi constant.
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Succesiunea după deces, sau moștenirea, reprezintă o procedură legală, prin care bunurile mobile sau imobile ale unei persoane ce a încetat din viață intră în posesia unuia sau mai multor moștenitori. Informațiile despre tipul moștenirilor, beneficiari legali, acte necesare pentru succesiune sau taxe succesorale sunt regăsite în Codul Civil, iar în cele ce urmează le vom explica pe fiecare în parte, pentru a înțelege mai bine ce presupune procedura de moștenire.
Cum să îți susții copilul să devină independent din punct de vedere financiar
Cum să îți susții copilul să devină independent din punct de vedere financiar
Cu siguranță că, în calitate de părinte, îți dorești să-ți pregătești fiul sau fiica pentru viitor și să te asiguri că acesta are o bază solidă de cunoștințe, cu ajutorul cărora să își gestioneze eficient resursele. Dacă fiul sau fiica ta este pe cale să-și ia viața în propriile mâini și să înceapă să-și clădească un viitor, iată cum îl poți susține pentru a-i asigura o viziune corectă cu privire la aspectele financiare.