Skip Navigation
Obiceiuri de consum benefice din punct de vedere financiar
Obiceiuri de consum care îți pot fi benefice din punct de vedere financiar
Stabilitatea financiară pe termen lung și sustenabilitatea din punct de vedere financiar sunt subiecte importante, care ne preocupă, în mod firesc, pe mulți dintre noi. Cu toate că reprezintă o provocare ce necesită atât disciplină, cât și dezvoltarea unor obiceiuri financiare sănătoase, stabilitatea financiară poate fi, în cele din urmă, obținută.
Cum dezvolti o relatie sanatoasa cu banii
Cum să dezvolți o relație sănătoasă cu banii și ce acțiuni te ajută în acest sens
Când ne gândim la relații, primele care ne vin în minte sunt cele cu oamenii. Însă câți dintre noi ne gândim că și relația cu banii poate fi în controlul nostru? În acest articol analizăm relația pe care o avem cu banii și cum o putem îmbunătăți.
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Articol realizat în colaborare cu Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, membru al European Cancer Organisation şi parte a grupului de lucru pentru Planul Naţional pentru Controlul Cancerului.
Cum poti sa ii asiguri copilului tau acces la orice tip de educatie
Ce poți face pentru a-i asigura copilului tău accesul la orice tip de educație își dorește
Energici și mereu curioși, cei mici explorează lumea în căutarea marilor răspunsuri. Aventura lor îmbină joaca și cunoașterea, iar educația fiecărui copil se construiește zi de zi. Chiar dacă misiunea fiecărei generații de părinți aduce noi provocări, ea rămâne aceeași pe care au avut-o părinții dintotdeauna: construirea unui viitor sigur și încrezător pentru fiecare copil.
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Să obții un echilibru între viața personală și cea profesională a devenit o provocare pentru mulți profesioniști în ultimii ani. Schimbările din stilul de viață provocate de criza medicală COVID-19 au avut un impact puternic asupra relației cu munca, cât și asupra sănătății noastre emoționale.
Cum se calculează pensia
Cum se calculează pensia
Pentru cineva care nu lucrează în domeniu și nu are cunoștințe legate de cum se calculează pensia, acestă întrebare, cum se calculează pensia, poate ridica probleme și poate trimite omul în hățișuri legale și contabile din care cu greu ar putea ieși de unul singur. De aceea, acest articol își dorește să facă puțină lumină, să te îndrume și să-ți dea câteva răspunsuri.
Pensia de urmaș: un subiect delicat, dar de mare interes
Pensia de urmaș: un subiect delicat, dar de mare interes
Pensia de urmaș reprezintă un aspect esențial al sistemului de securitate socială din România, oferind sprijin financiar familiilor afectate de pierderea unui membru. În acest articol, vom explora sistemul actual de pensii de urmaș în România, discutând beneficiile, criteriile de eligibilitate și posibilele direcții pentru îmbunătățirea acestuia.
Tot ce trebuie să știi despre pensia anticipată
Tot ce trebuie să știi despre pensia anticipată
O planificare financiară responsabilă, precum și o informare temeinică în legătură cu opțiunile disponibile pentru a-ți asigura confortul financiar, reprezintă premisele pentru ca ieșirea la pensie anticipat să fie cu adevărat un nou început. Sperăm că informațiile prezentate în acest material să te ajute să iei cea mai bună decizie. Pentru că, la orice concluzie ai ajunge, e important să fie bine documentată și calculată pentru ca tu să te poți bucura de pensia anticipată în deplină siguranță financiară și confort.
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Concediul medical. Cum îl obții, în ce condiții și cum se plătește
Sănătatea este unul dintre pilonii principali pe care se bazează bunăstarea și fericirea noastră. Dacă începe să fie pus în pericol, automat și celelalte domenii ale vieții sunt afectate, în special cel al carierei și finanțelor.
Concediul de crestere a copilului 2023 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
De ce sa inchei o asigurare de viata inainte de 30 de ani
De ce să închei o asigurare de viață înainte să împlinești 30 de ani
Atunci când ești tânăr, ai un loc de muncă stabil, iar responsabilitățile de familie nu sunt încă o preocupare pentru tine, cauți mereu oportunități care să-ți asigure dezvoltarea personală și profesională și care să-ți ofere stabilitate financiară pe termen lung.
Economisirea și gestionarea cheltuielilor – elemente cheie pentru bunăstarea familiei tale
Economisirea și gestionarea cheltuielilor – elemente cheie pentru bunăstarea familiei tale
Bunăstarea se traduce atât printr-o situație materială bună, care îți permite satisfacerea unor nevoi primare, cât și prin elemente ce țin de sănătatea emoțională, precum vacanțele, evenimente culturale sau hobby-uri. Toate acestea au la bază stabilitatea financiară, iar construirea unei strategii solide în acest sens, cu efecte pe termen lung, devine o necesitate, în contextul unei lumi în continuă schimbare. Îți explicăm de ce este important să-ți construiești un buget personal, cum poți gestiona eficient cheltuielile și care sunt soluțiile prin care poți economisi constant.
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Succesiunea după deces, sau moștenirea, reprezintă o procedură legală, prin care bunurile mobile sau imobile ale unei persoane ce a încetat din viață intră în posesia unuia sau mai multor moștenitori. Informațiile despre tipul moștenirilor, beneficiari legali, acte necesare pentru succesiune sau taxe succesorale sunt regăsite în Codul Civil, iar în cele ce urmează le vom explica pe fiecare în parte, pentru a înțelege mai bine ce presupune procedura de moștenire.