Skip Navigation
Obiceiuri de consum benefice din punct de vedere financiar
Obiceiuri de consum care îți pot fi benefice din punct de vedere financiar
Stabilitatea financiară pe termen lung și sustenabilitatea din punct de vedere financiar sunt subiecte importante, care ne preocupă, în mod firesc, pe mulți dintre noi. Cu toate că reprezintă o provocare ce necesită atât disciplină, cât și dezvoltarea unor obiceiuri financiare sănătoase, stabilitatea financiară poate fi, în cele din urmă, obținută.
Cum dezvolti o relatie sanatoasa cu banii
Cum să dezvolți o relație sănătoasă cu banii și ce acțiuni te ajută în acest sens
Când ne gândim la relații, primele care ne vin în minte sunt cele cu oamenii. Însă câți dintre noi ne gândim că și relația cu banii poate fi în controlul nostru? În acest articol analizăm relația pe care o avem cu banii și cum o putem îmbunătăți.
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Ce trebuie să știi atunci când ești diagnosticat cu cancer?
Articol realizat în colaborare cu Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, membru al European Cancer Organisation şi parte a grupului de lucru pentru Planul Naţional pentru Controlul Cancerului.
Cum poti sa ii asiguri copilului tau acces la orice tip de educatie
Ce poți face pentru a-i asigura copilului tău accesul la orice tip de educație își dorește
Energici și mereu curioși, cei mici explorează lumea în căutarea marilor răspunsuri. Aventura lor îmbină joaca și cunoașterea, iar educația fiecărui copil se construiește zi de zi. Chiar dacă misiunea fiecărei generații de părinți aduce noi provocări, ea rămâne aceeași pe care au avut-o părinții dintotdeauna: construirea unui viitor sigur și încrezător pentru fiecare copil.
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Cum obții echilibrul între viața personală și cea profesională. 4 aspecte cheie
Să obții un echilibru între viața personală și cea profesională a devenit o provocare pentru mulți profesioniști în ultimii ani. Schimbările din stilul de viață provocate de criza medicală COVID-19 au avut un impact puternic asupra relației cu munca, cât și asupra sănătății noastre emoționale.
Cum prioritizezi nevoile si cheltuielile - de ce e important
Cum îți prioritizezi nevoile și cheltuielile - de ce este important acest lucru
Experiența de până acum ți-a demonstrat că, oricât de mult ai câștiga pe lună, tot nu îți ajung banii ca să acoperi toate cheltuielile și că nici nu se pune problema să mai și economisești? Poate că e timpul să privești lucrurile dintr-o perspectivă diferită, printr-o strategie pe termen lung. 
Bunastarea financiara - pasi ca sa o obtii
Bunăstarea financiară – primii pași ca să o obții
Bunăstarea financiară este un deziderat pentru mulți dintre noi, iar odată cu ea vin adesea și alte reușite. Prin perseverență, situația ta financiară poate fi îmbunătățită și menținută pe termen lung. Iată câțiva pași pe care îi poți aplica în acest sens.
5 obiceiuri care te ajuta sa obtii independenta financiara dorita
5 obiceiuri care te vor ajuta să obții independența financiară dorită
În general, independența financiară înseamnă să poți face economii, investiții și să ai resurse financiare suficiente pentru a duce stilul de viață pe care ți-l dorești, alături de cei dragi, fără să ai grija datoriilor sau a împrumuturilor constante. Cum fiecare om are nevoi și aspirații diferite, percepțiile fiecăruia dintre noi despre ce presupune independența financiară nu sunt la fel. 
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Moștenirea – ce trebuie să știi și cum poți să asiguri viitorul financiar al celor dragi
Succesiunea după deces, sau moștenirea, reprezintă o procedură legală, prin care bunurile mobile sau imobile ale unei persoane ce a încetat din viață intră în posesia unuia sau mai multor moștenitori. Informațiile despre tipul moștenirilor, beneficiari legali, acte necesare pentru succesiune sau taxe succesorale sunt regăsite în Codul Civil, iar în cele ce urmează le vom explica pe fiecare în parte, pentru a înțelege mai bine ce presupune procedura de moștenire.
Cum să îți susții copilul să devină independent din punct de vedere financiar
Cum să îți susții copilul să devină independent din punct de vedere financiar
Cu siguranță că, în calitate de părinte, îți dorești să-ți pregătești fiul sau fiica pentru viitor și să te asiguri că acesta are o bază solidă de cunoștințe, cu ajutorul cărora să își gestioneze eficient resursele. Dacă fiul sau fiica ta este pe cale să-și ia viața în propriile mâini și să înceapă să-și clădească un viitor, iată cum îl poți susține pentru a-i asigura o viziune corectă cu privire la aspectele financiare.
4 Mituri ușor de combătut, care te opresc să închei o asigurare de viață
4 Mituri ușor de combătut, care te opresc să închei o asigurare de viață
Asigurările de viață sunt produse financiare cunoscute la nivel mondial. Conform unui studiu al Life Insurance Marketing and Research Association din SUA 54% dintre cetățenii SUA aveau în 2020 o asigurare de viață. Aceste asigurări aduc numeroase beneficii în forma protecției financiare, însă cu toate acestea, decizia de a încheia o asigurare de viață este adesea amânată, din cauza unor motive mai mult sau mai puțin corelate cu realitatea pieței.
Concediul de crestere a copilului 2022 - Lege, indemnizatie, sfaturi
Concediul de creștere a copilului - cadru legal, indemnizație și modalități de obținere
Concediul și indemnizația de creștere a copilului se pot acorda atât părinților naturali, cât și celor adoptivi sau tutorilor legali, în condițiile în care aceștia au obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani dinaintea nașterii, preluării tutelei sau adopției copilului.
Statutul de părinte - cum te pregătești și ce ajustări pe plan financiar poți face, pentru siguranța familiei
Statutul de părinte - cum te pregătești și ce ajustări pe plan financiar poți face, pentru siguranța familiei
Bucuria veștii că în curând vei deveni părinte cu greu poate fi descrisă în cuvinte, însă ea vine și cu o serie de responsabilități cu privire la viitorul familiei voastre. Unul dintre aspectele prioritare devine planul financiar, care va fi puternic influențat de venirea pe lume a unui copil.